Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Wij willen de blockchain toegankelijk maken voor het grote publiek’

Tim Dierckxsens, CEO en medeoprichter van Venly

Iedereen kent de blockchain, maar weinigen weten waarvoor ze die kunnen gebruiken. Venly ontwikkelt gebruiksvriendelijke software, gebaseerd op de blockchain, om organisaties het volledige potentieel van deze technologie te laten ontdekken. ‘Zelfs zonder kennis van de blockchain kan je met onze oplossingen meteen aan de slag’, zegt CEO Tim Dierckxsens.

Blockchain bevat voor veel bedrijven nog steeds veel mysterie en complexiteit. Die problemen veegt Venly in één beweging van de baan met kant-en-klare oplossingen.

De start-up ontwikkelt eenvoudig te gebruiken wallets. Dat zijn digitale portefeuilles waarin gebruikers hun cryptomunten en NFT’s kunnen bewaren en beheren. Een NFT is een Non-Fungible Token: een onuitwisbaar digitaal eigendomscertificaat dat steunt op blockchaintechnologie.

Digitale marktplaats

‘Met een NFT kunnen mensen zwart op wit bewijzen dat iets hun eigendom is. Bedrijven kunnen ermee aantonen dat hun producten authentiek zijn’, verduidelijkt Tim Dierckxsens.

De honderd bedrijven die vandaag de wallets van Venly gebruiken, tellen wereldwijd meer dan drie miljoen eindgebruikers. Tot die klanten behoren onder andere het Canadese e-commerceplatform Shopify en The Sandbox: een virtuele spelwereld waar spelers eigen game-ervaringen en items kunnen creëren, kopen en verkopen met cryptomunten.

‘We ontwikkelden ook een digitale marktplaats waar NFT’s verhandeld kunnen worden’, zegt Tim Dierckxsens. ‘Het unieke daarvan is dat je geen cryptomunten nodig hebt om te betalen. Dat lukt ook met bijvoorbeeld een kredietkaart.’

Rising Star

De jury van Deloitte’s Technology Fast 50 verkoos Venly uit een reeks start-ups tot Rising Star. Die erkenning geeft de jury steevast aan een jong bedrijf met een groot marktpotentieel. Tim Dierckxsens: ‘Die eer hebben we niet alleen te danken aan onze technologie en ons businessmodel, maar ook aan onze forse groei. In april 2021 telden we 6 medewerkers, vandaag zijn er dat 50 en tegen eind dit jaar willen graag doorgroeien naar 65 mensen.’

De honderd bedrijven die vandaag onze wallets gebruiken, tellen wereldwijd meer dan drie miljoen eindgebruikers.
Tim Dierckxsens
CEO en medeoprichter van Venly

Het bedrijf werkt volgens het remote first-principe. Er wordt zoveel mogelijk van thuis uit gewerkt. ‘Dat heeft als voordeel dat we wereldwijd kunnen rekruteren en zo toegang krijgen tot een zeer ruime talentpool’, zegt Tim Dierckxsens.

‘We hebben vandaag medewerkers in twaalf landen. We selecteerden die mee op basis van hun cultural fit met ons bedrijf. Die bepalen we onder meer via een slim softwarepakket en assessments.’

Toch voorziet Venly ook momenten waarop medewerkers kunnen samenkomen of ‘co-worken’. In België zijn er daarvoor gedeelde kantoren in Aalst, Leuven en Antwerpen. ‘We vragen onze medewerkers om één keer per week te werken op een van die locaties’, zegt Tim Dierckxsens.

Kapitaalronde

In april 2022 haalde Venly 21 miljoen euro op tijdens een kapitaalronde. Dat groeigeld wordt de komende maanden ingezet voor het verder uitbouwen van blockchainproducten en het aan boord halen van nieuwe klanten met een sterke focus op e-commerce en gaming.

‘In traditionele games mogen spelers onderling geen items verhandelen, omdat dit een zwarte markt zou creëren. De blockchain maakt dergelijke transacties transparant waardoor die handel wel mogelijk is’, legt Tim Dierckxsens uit.

Ook al is Venly zelf ‘nog maar’ een start-up, het investeert nu al in beloftevolle jonge bedrijven die het Venly-ecoysteem kunnen versterken. ‘Wij willen uitgroeien tot een wereldwijde provider van blockchaintechnologie’, besluit Tim Dierckxsens. ‘Midden volgend jaar overwegen we een volgende investeringsronde, zodat we onze ambities verder kunnen verwezenlijken.’

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.