Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Is een toekomst met alleen alternatieve energiebronnen haalbaar?

Philippe De Raedemaeker, director New Energy bij ENGIE Laborelec ©David Plas

De grootste uitdaging voor onze stroomproductie? Het uitbalanceren van vraag en aanbod. Stockeren van elektriciteit is vandaag nog niet mogelijk. En dat is hét pijnpunt van elektriciteit die opgewekt wordt via intermitterende hernieuwbare energiebronnen, zegt Philippe De Raedemaeker, director New Energy bij ENGIE Laborelec.

'Kijken we naar hernieuwbare energietechnologie voor België, dan spelen wind- en zonne-energie de hoofdrollen.'

Philippe De Raedemaeker
Director New Energy bij ENGIE Laborelec

Dat expertisecentrum – met hoofdzetel aan de Brusselse rand, en actief in 60 landen – is gespecialiseerd in technische assistentie en toegepast onderzoek en ontwikkeling rond elektriciteit en energie. Met de focus op energietransitie en de drie D’s: decentralisatie, decarbonisatie, digitalisering. 'Kijken we naar hernieuwbare energietechnologie voor België, dan spelen wind- en zonne-energie de hoofdrollen', zegt Philippe De Raedemaeker. ‘Maar die technologie evolueert nog volop. De volgende jaren komen er flink wat nieuwigheden op ons af. En die zijn nodig om alternatieve energie nog stabieler en efficiënter te maken.’

Ontdek meer over deze thema’s via het onderstaande videofragment!

Advertentie

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.