Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Reken af met hoge kosten, gebruik trackers

Vermogensbeheer democratiseren via een online aanpak: dat is de filosofie van KEYPRIVATE. Een transparant kostenmodel en de fiscaal interessante keuze voor trackers helpen die ambities waarmaken.

Klassieke beleggingsfondsen kennen gewoonlijk instapkosten van gemiddeld 1,5 tot 2 procent, jaarlijkse beheerskosten, beurstaksen en uitstapvergoedingen.

Bij discretionair vermogensbeheer bepaalt de inleg van de klant vaak de werkingskosten. ‘Wij kiezen voor een radicaal andere aanpak’, verduidelijkt Geert Van Herck, hoofdstrateeg bij KEYPRIVATE.

‘Wij hanteren geen instap- en uitstapkosten. En bij ons blijven ook de werkingskosten identiek. Wij hanteren een jaarlijkse beheersvergoeding van 0,90 procent inclusief btw, ongeacht of een klant nu 15.000 of 150.000 euro aan ons toevertrouwt. Evenmin goochelen we met verborgen kosten als retrocessies of kickback-vergoedingen. ’

Kostenefficiënt en fiscaal interessant

Aansluitend bij die strategie kiest KEYPRIVATE voor kostenefficiënte en fiscaal interessante ETF’s (Exchange-Traded Funds). En dat in de vorm van kapitaliserende trackers die een gunstiger beurstaks genieten omdat ze niet in België geregistreerd zijn. ‘Via discretionair vermogensbeheer stellen wij een gediversifieerde en fiscaal interessante portefeuille samen, zonder overbodige kosten’, zegt Geert Van Herck.

‘Bij ons online vermogensbeheer stellen wij een gediversifieerde en fiscaal interessante portefeuille samen, zonder overbodige kosten’
Geert Van Herck
Chief Strategist bij KEYPRIVATE

Ook bij de gebruikte obligatietrackers houdt KEYPRIVATE zoveel mogelijk de arbitrage in de portefeuilles onder controle. Bij de verkoop van obligatiefondsen past de overheid namelijk de zogenoemde Reynders-taks toe. Dat is  een meerwaardebelasting van 30 procent op het verschil tussen de eindwaarde en de beginwaarde . ‘Door hier heel bewust mee om te springen, houden we de kosten voor onze klanten zo laag mogelijk’, zegt Geert Van Herck. ‘We volgen ook nauw de actualiteit. Mocht de nieuwe regering bijvoorbeeld straks de beurstaks op trackers harmoniseren, kunnen we meteen schakelen.’

Langetermijnvisie en momentum

‘Die kostenbeperking koppelen we ook aan een langetermijnstrategie. Daarbij zetten we niet allen in op winst, maar ook op de beperking van eventuele verliezen. In ons beslissingsmodel verweven we momentum-indicatoren. Tijdens de meest recente negatieve marktevoluties zorgden die er bijvoorbeeld voor dat onze portefeuilles veel minder dan het marktgemiddelde zijn gedaald.’

Zakte de MSCI All Country World Index (ACWI, de wereldwijde benchmark voor aandelen,) tijdens het vierde kwartaal vorig jaar in euro met 11 procent, dan daalden de KEYPRIVATE-profielen met aandelen gemiddeld slechts met 5 procent. ‘Onze defensieve strategie en doordacht samengestelde portefeuilles vangen marktschokken optimaal op en houden verliezen zo beperkt mogelijk’, besluit Van Herck.

Tijdelijk aanbod  Open een KEYPRIVATE vóór 15/11/2019, uw beheerskosten worden vergoed tot het einde van het jaar.*

*Aanbod onder voorwaarden

Meer weten over KEYPRIVATE?

Schrijf u hier in voor een infosessie: in de ochtend of in de middag/avond.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.