Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

SAP wapent bedrijven tegen abrupte veranderingen

Stijn De Beuckelaer, managing director SAP Belux

Omgaan met verandering en crisissen is niet nieuw voor bedrijven. ‘Maar alleen zij die een grondig inzicht hebben in hun interne bedrijfsprocessen kunnen hierop inspelen en zich heruitvinden’, zegt Stijn De Beuckelaer, managing director SAP Belux.

Bedrijven inzichten geven in de manier waarop ze opereren, is wat SAP met haar businesssoftware in essentie doet. ‘Vandaag voegen we daar nog een dimensie aan toe. We brengen bedrijven die op onze systemen draaien samen in wat we “The Network of Intelligent Enterprises” noemen’, zegt Stijn De Beuckelaer. Op dat SAP Business Network zijn bedrijven uit bijna 200 landen aangesloten.

Stel dat omwille van een crisis een cruciale leverancier wegvalt en je snel een alternatief moet vinden. ‘Dankzij ons businessnetwerk heb je een totaalbeeld van de globale supplychain en kan je snel een nieuwe leverancier vinden’, aldus Stijn De Beuckelaer. ‘Ook de hele transportketen zit ingebed in dat netwerk, zodat gemakkelijk transportcapaciteit kan worden gevonden en gedeeld met verschillende bedrijven.’

Cloud based

Een groot deel van dit netwerk zit in de cloud. SAP heeft ondertussen meer dan tien jaar ervaring met cloud-applicaties. ‘In het begin zagen we dat vooral niet-kerntaken naar de cloud werden gebracht. Dat is nu sterk aan het veranderen’, aldus Stijn De Beuckelaer.

‘Klanten beseffen dat ze niet meer alles zelf kunnen ontwikkelen. Zelfs digitaal zeer mature organisaties zien dat in. Zij kunnen niet snel genoeg inspelen op veranderingen of slagen er niet in om op te schalen. En net dat zijn de voordelen van cloudbased toepassingen.’

We hebben bedrijven zo’n 200 landen samengebracht in een intelligent cloud based netwerk waarin ondernemingen kunnen samenwerken en oplossingen kunnen vinden.

Stijn De Beuckelaer
managing director SAP Belux

De keuze van een leverancier wordt vaak bepaald door de snelheid van levering of de prijs. ‘In ons aankoopsysteem voegen we duurzaamheidsparameters toe waarbij bijvoorbeeld ook afstand en transportkosten mee in rekening worden gebracht’, aldus Stijn De Beuckelaer.

‘We vereenvoudigen ook de rapportering over de duurzaamheidsinspanningen van bedrijven. In alle aspecten van het bedrijfsproces zitten duurzaamheidsdimensies die we zichtbaar kunnen maken.’

Intelligente technologieën

En net zoals bedrijven duurzaamheid in hun bedrijfsprocessen verankeren, moeten nieuwe technologieën zoals artificial intelligence, robotic processing en augmented reality geïntegreerd worden. Niet alleen om routinetaken over te laten aan machines, maar ook om mensen te helpen bij het uitvoeren van zeer complexe taken.

‘We hadden recent een project bij een klant die onderhoud doet van graafmachines over heel de wereld’, vertelt Stijn De Beuckelaer. ‘Door hun technici de baan op te sturen met een augmented reality-bril en ze ondersteuning te bieden vanuit een gespecialiseerd servicecenter konden ze problemen oplossen waar ze zelf niet de nodige kennis over hadden.’

‘Wij zoeken altijd waar technologie een toegevoegde waarde heeft in processen. ‘Dat is waar het voor ons om draait’, besluit Stijn De Beuckelaer. ‘SAP heeft vijftig jaar ervaring in bedrijfsprocessen. Met die kennis willen we onze klanten efficiënter en beter laten werken.’

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.