Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Een nieuwe, concurrentiële lening voor kmo's

Een nieuwe, concurrentiële lening voor kmo’s

‘Bedrijven die kredieten nodig hebben om de coronacrisis door te komen, moeten kunnen rekenen op een bekwame financiële partner’, zegt Frédéric Lévy Morelle, CEO van de fintech Look&Fin. ‘Die biedt hen niet alleen concurrentiële voorwaarden, maar ook een flexibele ontleningstermijn en een snelle besluitvorming.’

Crowdlending is een krediet voor kmo’s dat wordt gefinancierd door privéspaargeld. Het zijn met andere woorden particulieren die via een online platform lenen aan bedrijven. ‘In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, bieden zulke platforms zeer concurrentiële rentevoeten. Wij hebben de ambitie om bedrijven geld te lenen tegen minder dan 1 procent intrest per jaar’, zegt Frédéric Lévy Morelle, de CEO van Look&Fin.

Eigen vermogen versterken

Nadat ze al met liquiditeitsproblemen te kampen kregen, maken heel wat kmo’s zich nu zorgen over hun solvabiliteit. Om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen en het voortbestaan van hun bedrijf te garanderen, moeten bedrijfsleiders hun business meer ademruimte geven door hun eigen vermogen te versterken. Maar kmo’s hebben het steeds moeilijker om zulke financiering te vinden.

‘In crisistijden moet de financiële partner van bedrijven flexibel en snel zijn.’ - Frédéric Lévy Morelle, CEO van Look&Fin

‘In crisistijden moet de financiële partner van bedrijven aan drie noodzakelijke voorwaarden voldoen: een concurrentieel tarief, een flexibele ontleningstermijn en een snelle besluitvorming, zegt Lévy Morelle. ‘Look&Fin geeft binnen een termijn van 48 uur een antwoord op kredietaanvragen. Wij verlenen kredieten met een looptijd tot 60 maanden en de ontleners kunnen altijd vroeger terugbetalen, zonder extra kosten.’ Met hun eerste terugbetalingen mogen kmo’s die het nodig hebben tot twee jaar wachten.

Gepersonaliseerd krediet

Een crowdlendingplatform moet meer zijn dan een schakel tussen particulieren en bedrijfsleiders. ‘Bij Look&Fin begeleiden we elke klant persoonlijk en bekijken we zijn financiële plaatje volledig. Op die manier proberen we een financieringsoplossing te vinden die haalbaar is voor de onderneming, consistent met haar businessmodel en aangepast aan haar terugbetalingscapaciteiten’, verduidelijkt Lévy Morelle.

‘Wij geven zaakvoerders advies over hoe ze hun kredieten moeten structureren om de effecten ervan te maximaliseren’
Frédéric Lévy Morelle
CEO van Look&Fin

‘Onze analistenteams bestuderen elk dossier tot in de kleinste details en geven de zaakvoerder advies over de manier waarop hij zijn krediet moet structureren om de effecten ervan te maximaliseren. Bijvoorbeeld met een hefboomeffect bij de banken om extra middelen te bekomen die nodig zijn voor de totale financiering van een bepaald project.’

Door zijn langere looptijd en zijn aflossingsvrije periode met uitgestelde terugbetalingen bovenop het gebrek aan garanties in eerste rang, wordt het Look&Fin-krediet beschouwd als quasi eigen vermogen waarmee bedrijven hun solvabiliteit kunnen versterken.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.