Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Een nieuwe concurrentiële lening voor kmo's

Een nieuwe concurrentiële lening voor kmo’s

Zes maanden na de aanvang van de coronacrisis zijn de liquiditeits- en solvabiliteitsproblemen van kmo’s nog niet van de baan. Frédéric Lévy Morelle, CEO van de fintech Look&Fin: 'Bedrijven die op zoek zijn naar een krediet, hebben nood aan een financiële partner die hen naast een concurrentiële rentevoet ook een flexibele looptijd aanbiedt en tegelijk snel kan beslissen.'

Crowdlending, ook participatieve lening genoemd, is een lening voor kmo’s die gefinancierd wordt door privéspaargeld. Met andere woorden, particulieren lenen geld aan bedrijven via een online platform. ‘En in tegenstelling tot wat u misschien denkt, zijn de rentevoeten via dat platform zeer concurrentieel. Want wij hebben de ambitie om bedrijven leningen aan te bieden met rentevoeten van minder dan 1 procent op jaarbasis’, zegt Frédéric Lévy Morelle, CEO van Look&Fin.

Eigen vermogen versterken

Heel wat kmo’s kampten de voorbije maanden met liquiditeitsproblemen en zijn ook vandaag nog altijd bezorgd over hun solvabiliteit. Om de gevolgen van een lang aanslepende crisis te kunnen opvangen en tegelijk het voortbestaan van hun onderneming te verzekeren, moeten bedrijfsleiders tijd kopen door hun eigen vermogen te versterken. Maar voor kmo’s wordt het steeds moeilijker om zo'n financiering te vinden.

Frédéric Lévy Morelle, CEO van de fintech Look&Fin

‘In tijden van crisis zoeken bedrijven voor het aangaan van een krediet een financiële partner die drie essentiële zaken kan aanbieden: een concurrentiële rentevoet, een flexibele looptijd en een snel beslissingsproces’, zegt de CEO. ‘Look&Fin geeft binnen een termijn van 48 uur een antwoord op een kredietaanvraag. Wij structureren leningen met een looptijd tot 60 maanden en bieden de mogelijkheid om de lening zonder kosten vervroegd terug te betalen.’ En omdat in de huidige omstandigheden sommige kmo’s er nood aan hebben, kunnen ze de eerste terugbetalingen tot 2 jaar uitstellen.

Omwille van de langere looptijd van het krediet en de aflossingsvrije periode (uitgestelde terugbetalingen), vaak in combinatie met het feit dat er geen garanties in eerste rang zijn, wordt het Look&Fin-krediet gelijkgesteld met een quasi-eigen vermogen zodat de solvabiliteit van de onderneming verhoogt.

‘Onze analistenteams bestuderen het dossier tot in de kleinste details'
Frédéric Lévy Morelle
CEO van Look&Fin.

Gepersonaliseerd krediet met optimale effecten

Een crowdlendingplatform moet meer zijn dan een tussenschakel tussen particulieren en bedrijfsleiders. ‘Look&Fin biedt een begeleiding op maat, met een globale benadering. Zo gaan we op zoek naar een financieringsoplossing die haalbaar is voor de onderneming, past in het businessmodel en rekening houdt met de capaciteit om terug te betalen’, verduidelijkt Frédéric Lévy Morelle.

‘Onze analistenteams bestuderen het dossier tot in de kleinste details en adviseren de zaakvoerder over hoe het krediet gestructureerd moet worden om de effecten ervan te optimaliseren.’

 

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.