Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Spectaculair ontwerp, strategisch gelegen, sereen wonen

Antwerp Tower

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is niet de enige toren die schittert aan de Antwerpse skyline. De Nederlandse architect Wiel Arets neemt - op vraag van Matexi - het vroegere kantoorgebouw naast de opera onder handen en maakt er een opmerkelijke, multifunctionele toren van. ‘Vanuit de grote ramen kijken de bewoners van de Antwerp Tower in alle rust naar het dynamisch schilderij dat de stad is.’

Nederlanders zijn vaak ambitieus en bij architect Wiel Arets is dat niet anders. Met de Antwerp Tower ontwerpt hij een silhouet dat even iconisch is als dat van de kathedraal, de leading lady aan de Antwerpse skyline. Buurtontwikkelaar Matexi laat het voormalige kantoorgebouw naast de opera transformeren tot een multifunctionele toren. Daarvoor doet het een beroep op Arets, hij is decaan van de architectuurfaculteit aan het IIT in Chicago en is wereldwijd actief.

‘De Antwerp Tower straalt stevigheid uit, geworteld in de negentiende-eeuwse statigheid van de aanpalende opera. Deze présence zal ook over 100 jaar de skyline nog tekenen’, zegt Arets over zijn eerste project in ons land. Antwerp Tower is de hoogste woontoren van de stad. Er komen 240 luxueuze nieuwbouwappartementen en penthouses. De bewoners kunnen de metropool vanop panoramische hoogte beleven.

Geen stillevens, maar permanent evoluerende schilderijen. Zo kijkt Arets naar de enorme raampartijen in zijn ontwerp. Ze maken de stad bijna voelbaar. En zoals elk schilderij een passende omlijsting krijgt, koos Arets voor een imposant en champagnekleurig kader, dat de vloer met het plafond verbindt. Voor het design, de engineering en de uitvoering werkt hij samen met de internationaal bekende raamexperts van Vorsselmans. Zij doen op hun beurt een beroep op het maatwerk van Reynaers Aluminium.

Uniek uitzicht zonder inkijk

De monumentale ramen zijn de blikvangers van de Antwerp Tower. De mensen die vroeger in de kantoren werkten, kennen het panorama maar al te goed. Geen wonder dat zij de eersten zijn om in een woning te investeren. ‘Ik werkte hier in de jaren negentig. Het panoramische uitzicht en de oriëntatie – mijn kantoor lag aan de zuidkant – hebben me altijd bekoord. Daarom heb ik op dezelfde, strategisch gelegen plaats een appartement gekocht’, vertelt Peter. Ondanks het overweldigende uitzicht genieten de bewoners van onvoorwaardelijke privacy en rust. Er is geen inkijk van aanpalende woningen of van overburen, dat is uniek in de stad.

'We benaderen alle buurten op een integrale manier zodat we de buurt en de stad kunnen versterken’
Gaëtan Hannecart
CEO van Matexi

Met Antwerp Tower zet marktleider Matexi de Operabuurt weer op de kaart. Met bijna 75 jaar ervaring in het vak beschikt de buurtontwikkelaar over de nodige slagkracht en expertise om de meest uitdagende vastgoedprojecten te verwezenlijken in binnen- en buitenland. De voorbije twintig jaar verlegde het bedrijf zijn focus op binnenstedelijke reconversieprojecten van historisch en industrieel erfgoed. ‘We benaderen alle buurten op een integrale manier zodat we de buurt en de stad kunnen versterken’, zegt Gaëtan Hannecart, CEO van Matexi.

Ontdek het met uw eigen ogen

Wonen of investeren? Kijk op www.antwerptower.be voor meer informatie, of bel 03/320 90 70.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.