Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Fondsenbelegger wint Beursrally

©MeDirect

Na tien geanimeerde weken wint een student uit de Kempen De Beursrally, de beleggerswedstrijd van De Tijd. Het unieke aan zijn strategie? Hij verkoos fondsen boven aandelen en verpletterde zo alle concurrentie.

Tijdens de prestigieuze ‘Closing Bell Ceremony’ op Euronext Brussel ontvingen de winnaars van de Beursrally-beleggerswedstrijd onlangs hun prijs, uit handen van organisator De Tijd en MeDirect, de fondsenbank die al twee jaar haar schouders zet onder deze wedstrijd.

De winnaar, een 24-jarige student handelswetenschappen, bekende dat hij geen uitgebreide strategie had. Hij hoopte op een stevige dip tijdens de wedstrijd, om op dat moment alles in te zetten. En toen het eind december slecht ging op de beurzen, kocht hij aan, met in het achterhoofd de idee dat de beurs zich altijd herstelt.

Spreiden met fondsen

De jonge winnaar koos voor fondsen, omdat hij ambitie noch kennis had om individuele aandelen te selecteren. Die strategie leunt aan bij zijn beleggingen in het echte leven. De student kon op het wedstrijdplatform kiezen uit een vijftigtal fondsen uit het aanbod van MeDirect, zonder instap- en uitstapkosten.

'Met fondsen kies je voor spreiding, terwijl je met aandelen wat extra risico neemt als je op korte termijn een zo hoog mogelijk rendement nastreeft. Maar dit bewijst dat je ook met beleggingsfondsen mooie rendementen kunt realiseren.’
Philippe Delva
CEO MeDirect

Philippe Delva, CEO van fondsenbank MeDirect: ‘Als partner van deze wedstrijd doet het ons plezier dat een fondsenbelegger iedereen aftroeft, in de drie klassementen. Dat is toch wel uitzonderlijk: met fondsen kies je voor spreiding, terwijl je met aandelen wat extra risico neemt als je op korte termijn een zo hoog mogelijk rendement nastreeft. Maar dit bewijst dat je ook met beleggingsfondsen mooie rendementen kunt realiseren.’

Bij een beleggerswedstrijd zoals de Beursrally is het de bedoeling om in 10 weken een zo hoog mogelijk rendement te behalen. En dan moeten deelnemers wat meer risico nemen. In realiteit belegt u natuurlijk beter op lange termijn en gespreid in de tijd, bijvoorbeeld door elke maand een bepaalde som in te leggen. Ook de winnaar van De Beursrally belegt op die manier: een bepaald bedrag om de paar maanden. ‘Veel emoties komen daar niet aan te pas’, aldus nog de student. ‘Het is de bedoeling om de samengestelde intrest, de rente op rente, jarenlang haar werk te laten doen.’

Geldprijzen met de steun van fondsenhuizen

De jongeman uit de Kempen won afgetekend in de drie klassementen van de Beursrally. Hij overklaste de 16.000 andere deelnemers dus niet alleen in het algemeen klassement, maar ook in het aparte fondsen- en studentenklassement. Omdat winnaars slechts aanspraak kunnen maken op één prijs, sleept hij die van het algemeen klassement in de wacht. In de andere klassementen ging de prijs naar de eerstvolgende deelnemer.

Als winnaar kreeg de student een beleggingsrekening van 10.000 euro bij MeDirect. De prijzen werden mee gefinancierd door Robeco, Schroders en Invesco, drie gerenommeerde fondsenhuizen op het MeDirect-platform. De eerste plaatsen in het fondsen- en studentenklassement werden beloond met een beleggersrekening van respectievelijk 5.000 en 2.500 euro.

Gespreid beleggen met een brede keuze en lage kosten? Kijk eens op MeDirect.be, da’s slim beleggen in fondsen zonder instapkosten.

V.l.n.r: Sven Verstraete (Robeco), Wim Wuyts (Head of Marketing MeDirect), Philippe Delva (CEO MeDirect), Jordy Gladines (winnaar Beursrally), Filip Spitaels (Invesco), Jurgen Slachmuylders (Marketing Officer MeDirect) ©MeDirect

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.