Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

MeDirect trotse partner De Tijd Beleggerswedstrijd

Beurs Rally awards

Van november tot februari kunt u opnieuw deelnemen aan De Tijd Beursrally. MeDirect is voor de derde keer trotse partner van deze grote beleggerswedstrijd waarbij u virtueel kunt beleggen in aandelen én fondsen. Vorig jaar was het zowaar een fondsenbelegger die de beleggingsrekening ter waarde van €10.000 in de wacht sleepte. Tijdens de prestigieuze ‘Closing Bell Ceremony’ op Euronext Brussel, kreeg hij zijn prijs overhandigd.

Via deze wedstrijd kunnen beginnende beleggers op een leuke en educatieve manier de wereld van beleggen ontdeken. En de meer ervaren beleggers kunnen hun investeerderskwaliteiten meten met anderen. Een initiatief waar MeDirect, als dé fondsenbank graag mee haar schouders onder zet.

Deelnemen kan op www.beursrally.be

Spreiden met fondsen

In tijden van lage rente is sparen alleen niet voldoende om je spaargeld te laten renderen. Een basisregel bij beleggen is: zorg voor voldoende spreiding. Met de integratie van een vijftigtal fondsen uit het aanbod van MeDirect, zonder instap- en uitstapkosten, beschikken de deelnemers over een divers gamma. ‘Je begint met een fictief startkapitaal van 50.000 euro’, zegt Delva. ‘Daarmee kan je een portefeuille van zowel aandelen als fondsen samenstellen.'

Philippe Delva, CEO van MeDirect

Bij de inschrijving krijgt elke deelnemer ook een cadeau van MeDirect: 2.000 euro virtueel geld bovenop het startbedrag, om te beleggen in een fonds naar keuze. Daarnaast kunt u nog op andere manieren extra fictief kapitaal verwerven. Zo wordt er een dagelijkse quiz georganiseerd. Minstens één keer per week zal daarin een specifieke vraag over fondsen gesteld worden.

‘We steunen maar al te graag een wedstrijd die spaarders op een educatieve en speelse manier laat kennis maken met de wereld van beleggen. Zeker wanneer die ook het belang van spreiding in de kijker zet.’
Philippe Delva
CEO MeDirect

Echte geldprijzen

Hoewel u met fictief geld belegt, vallen er échte prijzen te winnen. De winnaar van het algemeen klassement krijgt een beleggersrekening bij MeDirect ter waarde van 10.000 euro. De eerste plaatsen in het fondsen- en studentenklassement worden beloond met een beleggingsrsrekening met respectievelijk 5.000 en 2.500 euro. Er zijn ook verschillende troostprijzen voorzien. De prijzen worden mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Schroders, M&G en NN Investment Partners, drie van de zestig gerenommeerde fondsenhuizen op het MeDirect-platform.

Fondsenbelegger won de voorbije editie

Bij de vorige editie was een jongeman uit de Kempen de grote winnaar van de Beursrally. Uniek is dat hij fondsen verkoos boven aandelen en zo de concurrentie verpletterde. Hij ging voor fondsen omdat hij niet de ambitie of kennis heeft om individuele aandelen te kiezen. Dat leunt aan bij hoe hij ook in het echt belegt.

Philippe Delva, CEO van dé fondsenbank MeDirect: ‘Als trotse partner van deze wedstrijd deed het ons enorm plezier dat uitgeroepen een fondsenbelegger iedereen aftroefde. En dit in alle drie de klassementen. Toch wel uitzonderlijk, aangezien je met fondsen voor spreiding kiest en eerder met aandelen wat extra risico neemt als je op korte termijn een zo hoog mogelijk rendement nastreeft. Toont toch maar weer even mooi aan dat je ook met beleggingsfondsen mooie rendementen kan realiseren’.

Prijzen met de steun van de fondsenhuizen:


NN Investment Partners is de vermogensbeheerder van NN Group N.V., een beursgenoteerde onderneming. NN Investment Partners, met hoofdzetel in Den Haag, beheert een vermogen van in totaal ongeveer 268 miljard euro voor instellingen en privé-beleggers over de hele wereld.


Met ruim 80 jaar ervaring en een beheerd vermogen van 309 miljard euro is M&G een toonaangevende internationale vermogensbeheerder, die bekend staat om zijn langetermijnvisie en door overtuigingen geleide benadering van beleggen.


Schroders is een onafhankelijke, gespecialiseerde vermogensbeheerder met een rijke traditie en cultuur, gebaseerd op meer dan 200 jaar ervaring in de financiële markten. Daarbij staat één doel voorop: maximaal rendement voor de klanten behalen..

‘De Beursrally duurt tien weken’, besluit Philippe Delva. ‘In die periode kan je uitgebreid kennis maken met het reilen en zeilen van de beurs. Ideaal dus om je eerste stappen in de beleggerswereld te zetten, zonder dat je daarbij enig risico loopt. Hou er wel rekening mee dat in realiteit beleggen op veel langere termijn moet gebeuren. Want dit doe je enkel met geld dat je meerdere jaren kan missen.’

Beleggen in fondsen of een gespreid beleggingsplan zonder instap- en uitstapkosten. Dat is een goed plan voor uw toekomst!
Wie nu belegt bij MeDirect ontvangt zelfs tot €500 welkomstpremie.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.