Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Online vermogensbeheer in opmars in België

Volgens trendwatchers is online vermogensbeheer de toekomst van beleggen. Want niet iedereen heeft tijd, geduld en kennis om zelf een goed gespreide beleggingsportefeuille samen te stellen en op te volgen.

Online vermogensbeheer gaat als volgt: u vult een online vragenlijst in en daarna stelt de bank een persoonlijke, gespreide portefeuille samen die past bij uw risicoprofiel. De aanbieder staat ook in voor het beheer van die beleggingsportfolio.

MeDirect was in 2014 de eerste bank met online vermogensbeheer in België. Sindsdien namen ook andere financiële instellingen deze beleggingsvorm op in hun aanbod, vertelt Philippe Delva, CEO bij MeDirect.

Toegankelijk vermogensbeheer

‘Onze beleggingsproducten zijn voor iedereen toegankelijk. Omdat alles digitaal verloopt, werken we met een laag kostenmodel, waardoor klanten meer potentieel rendement overhouden.’ Veel banken en vermogensbeheerders maken het traditionele beheer pas toegankelijk vanaf een minimumbedrag van 250.000 euro, maar bij MeDirect kunnen klanten al vanaf 5.000 euro terecht.

Met online vermogensbeheer krijgen klanten een persoonlijke, wereldwijd gediversifieerde en volledig beheerde portefeuille. ‘De sterke historische rendementen bewijzen dat je daarbij hetzelfde kwalitatieve beheer krijgt als bij het klassieke private banking’, zegt Philippe Delva. ‘De beleggingsportefeuille wordt continu opgevolgd en wanneer nodig geherbalanceerd.’

Hybride beleggingsaanpak en Morningstar

Online vermogensbeheerders kunnen de portefeuilles volledig of gedeeltelijk met computermodellen beheren. In het eerste geval spreken we dan van robotbeleggen. MeDirect kiest bewust voor een hybride oplossing, waarbij het technologie combineert met de expertise van een investeringscomité.

‘Ons investeringscomité werkt nauw samen met Morningstar, een van de grootste onafhankelijke onderzoeksbureaus gespecialiseerd in fondsenanalyse, ratings en vermogensallocatie’, verduidelijkt Philippe Delva. ‘Samen met 120 Morningstar-specialisten stellen we portefeuilles samen die focussen op strategische activaspreiding, een nauwgezette fondsenselectie en solide rendementen op de lange termijn.’

Kwartaalresultaten

‘Samen met 120 Morningstar-specialisten stellen we portefeuilles samen die focussen op strategische activaspreiding, een nauwgezette fondsenselectie en solide rendementen op de lange termijn.’

Philippe Delva
CEO bij MeDirect

De portefeuilles worden actief beheerd. Ze worden aangepast bij opportuniteiten of risico’s op de financiële markten én zodra de samenstelling begint af te wijken van uw profiel. Stel bijvoorbeeld dat een van de portefeuilles te veel gewicht in aandelen heeft voor een defensief profiel.

Philippe Delva: ‘Elke drie maanden krijgen klanten een rapport met de resultaten van het afgelopen kwartaal. Ze kunnen ook altijd online hun rendement zelf opvolgen. Kortom: ons vermogensbeheer is een mooie oplossing voor wie wil beleggen, maar niet de tijd of de kennis heeft om het zelf te doen.’

5 x redenen om voor online vermogensbeheer te kiezen
  • U bouwt geleidelijk kapitaal op
  • Met een periodieke belegging vermijdt u een slechte timing
  • U geniet van de kracht van kapitalisatie
  • U spreidt over verschillende activaklassen
  • Een beleggingsplan is quasi voor iedereen toegankelijk

Klik hier voor meer informatie.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie