Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Full electric SUV biedt luxe en comfort op elk terrein

De Mercedes-Benz EQE SUV ©Mercedes-Benz AG

Met de EQE SUV ontwikkelde Mercedes een full electric allrounder zonder compromissen. De multifunctionele wagen is een toonbeeld van innovatie.

Zoals elk EQ-model van Mercedes verenigt de EQE SUV esthetiek met design. Twee uitrustingslijnen - de Luxury Line en de AMG Line - zorgen voor eigen accenten. De allrounder combineert een volledig elektrische aandrijving met motoruitvoeringen van 292 tot 625 pk, en biedt honderd procent dynamisch rijplezier. De 4MATIC-vierwielaandrijving zorgt voor een unieke beleving op onverhard terrein, terwijl de AIRMATIC-luchtvering garant staat voor comfort bij offroad avonturen.

Meer details over de EQE SUV vindt u op de website van Mercedes. Raadpleeg de voorraad hier.

Advertentie

Met een actieradius tot 591 kilometer (WLTP) beschikt de EQE SUV over een aanzienlijke autonomie. Op een kwartier kan je 220km bijladen, en in een halfuur is een lege batterij weer voor tachtig procent gevuld. De geïntegreerde warmtepomp is een opmerkelijke innovatie: die verwarmt het interieur met de restwarmte van de elektrische aandrijving en de batterij, en stelt niet-gebruikte energie opnieuw ten dienste van de autonomie van de wagen.

Multifunctionele SUV

Deze multifunctionele SUV biedt plaats aan vijf inzittenden. Met 520 liter is de koffer twintig procent groter dan die van de EQE Berline. De sfeerverlichting en de interieurmaterialen stralen luxe uit, en de uitrustingslijnen voegen een persoonlijke touch toe aan de bekleding, zetels en afwerking. De stilte in de wagen laat het Burmester 3D-surround sound system maximaal tot zijn recht komen.

Het MBUX-infotainmentsysteem ©Mercedes-Benz AG

Het hyperscreen - bestaande uit drie displays die versmolten zijn tot een groot dashboard - is het visitekaartje van de Mercedes-Benz User Experience. 'Het MBUX-infotainmentsysteem is state of the art', zegt Bastien Van den Moortel, Press Relations Manager bij Mercedes-Benz Belgium. 'Voor onze klanten zijn de grafische technologie, de gebruiksvriendelijkheid en de vele toepassingen pure digitale luxe.'

Voorbeelden van deze toepassingen zijn geïntegreerde muziekstreaming, de In-Car Office-functie (voor e-mails en agenda) en de Smarthome-integratie (gelinkt aan uw woning), net als de spraakassistent (waarmee u opdrachten kunt geven voor de navigatie, de airconditioning, het entertainmentsysteem...) en de verschillende hulpsystemen tijdens het rijden (zelfs bij achterwaarts parkeren met een aanhangwagen).

Advertentie

‘Het navigatiesysteem vertelt je wanneer, waar en tot welk percentage je moet laden.’

Bastien Van den Moortel
Press Relations Manager bij Mercedes-Benz Belgium

Navigatie met laadadvies

Ook het slimme navigatiesysteem met Electric Intelligence is revolutionair. Van den Moortel: 'Voor lange trajecten vertelt het je wanneer, waar en tot welk percentage je onderweg moet laden. De technologie houdt rekening met de topografie van de route, en past bij files de laadstops aan. Je ziet op het scherm ook meteen welke laadpalen vrij zijn.'

De DISTRONIC-functie (regelt automatisch de afstand tot de voorliggers) en de actieve lane-assist (zorgt ervoor dat u op de juiste rijstrook blijft) waken intussen over uw veiligheid. Kiest u voor het head-up display, dan worden statusinformatie en aanwijzingen in uw gezichtsveld op de voorruit geprojecteerd. Een nieuwigheid is de Transparante Motorkap-optie voor offroad-ritten: die geeft een virtuele weergave van de ondergrond om obstakels te omzeilen.

Via de Over The Air-technologie blijft de EQE SUV bovendien altijd geconnecteerd. U hoeft dus niet meer naar de garage voor updates of toevoegingen van digitale opties.

De Mercedes-Benz EQE SUV ©Mercedes-Benz AG

Duurzaamheid staat centraal

Deze full electric EQE SUV past perfect binnen het strategische Ambition 2039-plan dat Mercedes-Benz in 2019 uitrolde. 'In 2039 willen we een volledig CO2-neutraal gamma realiseren', zegt Van den Moortel. 'Onze duurzame ambities gaan nog veel verder en beslaan het volledige proces, inclusief de recyclage van onze auto’s.'

Meer details over de EQE SUV vindt u op de website van Mercedes. Raadpleeg de voorraad hier.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.