Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

'Onze junior consultants combineren een MINI met een plooifiets’

Katrien De Both, CFO bij Intys

Op aanvraag van de medewerkers voegde Intys in 2020 een aantal MINI’s toe aan de bedrijfsvloot. De positieve ervaringen daarmee hebben inmiddels voor een forse uitbreiding gezorgd. ‘Ze passen mooi in het mobiliteitsplan dat we momenteel creëren’, getuigt CFO Katrien De Both.

MINI & Alphabet: testimonial Intys

Advertentie

Intys is gespecialiseerd in management- en technologieconsulting, en stelt vandaag in België, Luxemburg en Frankrijk 550 mensen te werk. De organisatie stroomlijnt operationele processen voor organisaties in onder meer de farmasector, de energiemarkt, de industrie en de bank- en verzekeringswereld. Binnen de oorlog om talent biedt het bedrijf zijn medewerkers onder meer open communicatielijnen en inspraakmogelijkheden aan. Twee jaar geleden kwam er een sterk signaal van de young potentials en de junior consultants binnen de onderneming.

71 MINI’s

‘Een aantal van onze mensen bleek aangetrokken tot de vorm, de compacte afmetingen en het comfort van een MINI: een perfecte wagen voor verplaatsingen naar klanten in steden’, vertelt CFO Katrien De Both. ‘We zijn hen daarin gevolgd en namen aanvankelijk een handvol MINI’s op in ons wagenpark.’ Dat bleek een voltreffer. We kregen positieve reacties op deze keuze, dat is waarom Intys besloot om deze wagen als vaste starterswagen op te nemen in hun vloot. Recent bestelde Intys er nog een kleine dertig bij. Het totale aantal MINI’s komt zo op 71. De volledige vloot van Intys telt vandaag bijna 300 auto’s. Zeventig procent daarvan is afkomstig van Alphabet, gespecialiseerd in leasing voor onder meer bedrijfswagens en sinds 1997 onderdeel van de BMW Group.

Sven Timmermans, Corporate Sales Manager bij Alphabet en Katrien De Both, CFO bij Intys

‘We werken al sinds 2015 samen met Intys’, weet Sven Timmermans, Corporate Sales Manager bij Alphabet. ‘Ze zijn destijds met ons in zee gegaan omwille van onze persoonlijke aanpak en ons doorgedreven advies op maat. Daaruit is een duurzame klantenrelatie ontstaan.’ Intys ervaart dat een leasewagen nog altijd een belangrijk onderdeel is van het verloningspakket, of soms zelfs doorslaggevend kan zijn om een kandidaat aan boord te halen of te houden. ‘Uiteraard spelen we daar doordacht op in’, klinkt het.

Onze mensen kunnen de wagen aan de stadsrand parkeren en de laatste kilometers naar de klant zonder files per fiets afleggen.

Katrien De Both
CFO bij Intys

Plooifietsen

Intys merkt ook dat de mobiliteitsnoden en eisen van werknemers volop veranderen. Werknemers wisselen almaar vaker verschillende transportmiddelen af tijdens hun woon-werkverkeer en verplaatsingen van en naar klanten. ‘In de koffer van de MINI-wagens bevindt zich daarom ook een plooifiets’, vertelt Katrien De Both. ‘Ook dat stellen onze mensen bijzonder op prijs. Ze kunnen zo bijvoorbeeld de wagen aan de stadsrand parkeren, en de laatste kilometers naar de klant zonder files per fiets afleggen.’ Ook die plooifietsen zijn afkomstig van BMW/MINI.

Sven Timmermans, Alphabet

Sven Timmermans ziet dat Alphabet voor bedrijven steeds vaker een consultancyrol opneemt op het vlak van mobiliteit en alles wat daarmee te maken heeft. ‘Dankzij onze multimodale aanpak kunnen we flexibele mobiliteitsoplossingen aanbieden volgens de noden van bedrijven en hun medewerkers.’ Een voorbeeld van zo’n oplossing is AlphaRent. Bedrijven kunnen er voor korte termijn een wagen mee huren of leasen, om wisselende noden mee te op te vangen. ‘Denk aan: aanloopwagens, vervangwagens of een wagen voor tijdelijke medewerkers.’

Via onze multimodale aanpak kunnen we flexibele mobiliteitsoplossingen aanbieden volgens de noden van bedrijven en hun medewerkers.

Sven Timmermans
Corporate Sales Manager bij Alphabet

Mobiliteitsplan

Ook voor advies rond fiscaliteit en de transitie naar elektrisch rijden kunnen bedrijven terecht bij Alphabet. ‘De vergroening van ons wagenpark wordt voor ons de komende jaren een belangrijke focus’, aldus Katrien De Both. ‘We ontwikkelen tevens een mobiliteitsplan. Het is geruststellend om te weten dat we ook daarvoor indien nodig terechtkunnen bij Alphabet voor de nodige expertise.’ Intys analyseert evenzeer een aantal oplossingen waarmee het laden van elektrische wagens voor medewerkers optimaal georganiseerd kan worden.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.