Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Uw vermogen verdient een persoonlijke aanpak

Yves Van Laecke, commercieel directeur bij Nagelmackers ©Marco Mertens

Een vermogen is meer dan alleen cijfers op een scherm; het weerspiegelt het harde werk en de dromen van opeenvolgende generaties. Dat verdient een bank met een persoonlijke benadering.

‘Digital first’: zo luidt de ambitie van veel banken. Een bankapp waarmee u uitgaven checkt, bioscooptickets bestelt, een telecom-abonnement afsluit én kan chatten met een robot om uw polisnummer terug te vinden? Dat is handig, en daar bestaat zeker een breed publiek voor. “Tegelijk zijn er veel mensen die een warm welkom, persoonlijk contact en diepgaande expertise verkiezen”, vertelt Yves Van Laecke, commercieel directeur bij bank Nagelmackers. “Wij kiezen resoluut voor die tweede groep.”

Uw adviseur: een vertrouwd gezicht

Nagelmackers richt zich vooral op ondernemende families, waarvan het grootste deel een vermogen heeft dat zich niet zomaar op een post-it laat samenvatten. “We adviseren en begeleiden hen bij de opbouw, het beheer en de overdracht van hun vermogen naar volgende generaties”, gaat Van Laecke verder. “Onze cliënten stellen niet alleen die menselijke touch op prijs. Ze kiezen ook voor ons omdat we stabiele teams van experts hebben waar ze terechtkunnen met hun vragen, bekommernissen en ideeën, en dat zowel voor hun privévermogen als voor hun onderneming. Onze adviseurs zijn geen chatbots en u hoeft evenmin naar een callcenter te bellen waar u telkens een andere stem aan de lijn krijgt. Bij Nagelmackers krijgt u het rechtstreeks nummer van uw adviseur, die u kan bellen wanneer u hem of haar nodig heeft.”

Onze adviseurs zijn geen chatbots en u hoeft evenmin naar een callcenter te bellen waar u telkens een andere stem aan de lijn krijgt. Bij Nagelmackers krijgt u het rechtstreeks nummer van uw adviseur

Yves Van Laecke
commercieel directeur bij Nagelmackers

Innovatie voor een tijdloze service

“We kiezen voor deze aanpak omdat we ervan overtuigd zijn dat er plaats is voor zo’n gepersonaliseerde bank”, verduidelijkt Van Laecke. “Maar we begrijpen ook dat technologie een belangrijke rol speelt in de moderne wereld. We mogen dan wel een van de oudste banken ter wereld zijn, dat betekent niet dat we niet vooruitstrevend zijn. We blijven investeren in oplossingen voor een beter comfort. Zo hebben cliënten sinds januari een duidelijker online overzicht van hun portefeuille. Daarnaast kunnen ze nu op eigen initiatief aandelen, obligaties en binnenkort ook trackers online verhandelen. Het is niet onze ambitie om de concurrentie met tradingplatformen aan te gaan, maar wel om een extra service te bieden aan cliënten – vooral jongere – die meer zelf willen beslissen.”

Op het ritme van uw leven

Nagelmackers richt zich op families met een belegbaar vermogen vanaf 75.000 euro. Zij kunnen cliënt worden na een kennismakingsgesprek met een adviseur, dat plaatsvindt in een van de 57 verkooppunten of bij hen op kantoor of thuis. “Stap voor stap vertrouwd raken met onze bank en aanpak, bijvoorbeeld met een periodiek beleggingsplan, is ook perfect mogelijk”, legt Van Laecke uit.

Vanaf een vermogen van 500.000 euro komt u in het segment van private banking. Dan kan u ook opteren voor discretionair beheer (laten beleggen) en een beroep doen op estate planners. Vanaf een vermogen van 1 miljoen euro biedt Nagelmackers een integrale vermogensscan aan. Hiermee krijgt u een dieper inzicht in de erfrechtelijke, juridische en fiscale gevolgen als u en/of uw partner overlijdt. Voor de meeste cliënten is dat een wake-upcall. Indien gewenst staat de bank dan klaar om hen te begeleiden bij de uitstippeling van hun vermogensplan. Vanaf 4 miljoen euro biedt Nagelmackers de services van haar family wealth office aan en krijgt de cliëntenfamilie ook een rechtstreekse toegang tot de leden van het Directiecomité.

Zakelijk inzicht met een persoonlijke benadering

Het team van ‘business bankers’ van Nagelmackers is de afgelopen tijd flink gegroeid. Dat is niet toevallig. “Ondernemers weten goed wat er in hun bedrijf, hun sector en de economie beweegt. Toch zitten ze nog vaak met vragen. Doe ik er goed aan om nu al geld uit mijn vennootschap te halen? Kan ik die nieuwe loods ook op een andere manier financieren dan met een klassiek investeringskrediet? Wat is voor mij de beste manier om pensioen op te bouwen als bedrijfsleider? Bij Nagelmackers helpen we hen bij al die vragen. We staan voor een persoonlijke benadering van hun volledig vermogen, zowel privé als voor hun bedrijf, en dat over de generaties heen.”

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.