Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Duurzaam verbouwde koffie smaakt beter

Een positieve impact leveren op de natuur en het leven van koffieboeren zit al jarenlang nauw verweven in het DNA van Nespresso. Nespresso gelooft in de kracht van gerichte samenwerkingen, ook om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Want door samen te werken, kunnen ze nog meer verschil maken.’Ik geloof echt dat ons bedrijf en de koffie-industrie een kracht voor het goede kunnen zijn’, zegt Guillaume Le Cunff, CEO bij Nespresso.

Door zelf het goede voorbeeld te geven op vlak van duurzaam ondernemerschap inspireert Nespresso doorheen zijn ganse productieketen. Samen met de internationale ngo Rainforest Alliance werken zij sinds 2003 aan het AAA Sustainable Quality-programma. Daarmee worden inspanningen geleverd tegen ontbossing en klimaatverandering, en worden ook economische kansen gecreëerd via optimale arbeidsomstandigheden voor koffieboeren en hun families. Tegelijk wordt op deze manier ook in de toekomst het aanbod van koffie van hoge kwaliteit verzekerd. 

De inspirerende kracht van samenwerken

Nespresso beseft dat het niet zou kunnen bestaan zonder de toegewijde zorg van de koffietelers. Werken aan de toekomst van koffieboeren is dan ook altijd een prioriteit. Ze krijgen premium koffieprijzen en worden bovendien begeleid door een landbouwkundige, die met zijn of haar kennis over duurzaamheid en productiviteit de oogst helpt te verbeteren. Door de handen in elkaar te slaan met de lokale gemeenschappen van koffieboeren garandeert het AAA programma de continue bevoorrading van koffie van een zeer hoge kwaliteit. Vandaag heeft Nespresso rechtstreekse langetermijnrelaties met meer dan 120.000 telers in 15 landen. ‘Ik neem al tien jaar deel aan het AAA Sustainable Quality-programma’, getuigt Marco Aurelio, een koffieboer uit Guatemala. Hij was een van de eerste producenten die grote veranderingen op zijn boerderij doorvoerde. Zijn betrokkenheid bij het programma is groot. ‘Op die manier geef ik mensen in mijn omgeving het goede voorbeeld.’ Zijn rechterhand is Desiderio Valiente. Die is destijds gestart als stagiair, maar inmiddels dankzij hard werken en toewijding voor het vak doorgegroeid tot een lokale landbouwdeskundige. Het afgelopen decennium heeft hij heel wat producenten getraind en daar evenzeer een sterke band mee opgebouwd. Ook dankzij zijn inspanningen ontstond inmiddels een nieuwe toegewijde groep landbouwkundigen en stagiairs in de regio. 

Verantwoord verbouwde koffie smaakt beter


Voor Nespresso gaat duurzaamheid hand in hand met topkwaliteit. En die kwaliteit begint al op de plantage, want Nespresso koopt enkel koffiebonen van de allerhoogste kwaliteit, geteeld in de allerbeste regio’s. Via zijn uniek aankoopmodel, het AAA Sustainable Quality Program, staat het bedrijf ervoor garant dat 90% van z’n koffie duurzaam is, waarbij Nespresso voluit blijft gaan voor de volle 100%. Een kopje Nespresso koffie doet niet alleen goed, het smaakt ook goed. Binnen het Nespresso Professional assortiment bieden we u 17 soorten koffie aan. Door het mengen van verschillende soorten koffiebonen, de verschillende manieren om de bonen te branden en de verschillende manieren om ze te malen, omvatten de Nespresso koffievariëteiten een breed scala aan intensiteiten en smaken. Want koffieboer Aurelio wil niet alleen duurzaam zijn, hij wil ook een glimlach zien op het gezicht van de eindconsument die het resultaat van zijn werk proeft.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.