Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Openthebox geeft mij inzichten om voorbereid aan de start te komen bij een bedrijf’

Omar Mohout, Partner & Head of Digital bij Nova Reperta

Al vijf jaar brengt openthebox openbare bedrijfsgegevens uit bronnen zoals het Belgisch Staatsblad, de Kruispuntbank van Ondernemingen en de Nationale Bank van België samen op één plek. Het platform ondersteunt CEO’s en bedrijfsleiders bij de groei van hun onderneming. Tech-entrepreneur en digitaal strateeg Omar Mohout gebruikt openthebox om goed voorbereid aan de start te komen bij bedrijven. ‘Ik verbaas mezelf erover dat niet elk bedrijf dit gebruikt. Voor mij is openthebox checken een dagelijkse reflex’, klinkt het.

Tussen 2013 en 2021 werkte Omar Mohout acht jaar als onderzoeker bij Sirris, een Belgische non-profitorganisatie die bedrijven ondersteunt bij het invoeren van technologische innovaties. ‘Ik deed veel onderzoek naar Belgische en Europese technologiebedrijven’, vertelt hij hierover. In die tijd begon hij ook les te geven aan verschillende universiteiten en hogescholen in België en Nederland.

Maak kennis met openthebox

Graaf dieper in je zakelijke netwerk, ontdek verbanden, creëer nuttige financiële inzichten en ontdek als eerste nieuwe opportuniteiten.

Een nieuwe wereld

‘Voor mijn onderzoeken en lessen was ik vaak op zoek naar data over bedrijven: structuur, aantal medewerkers, financiële gegevens, jaarrekeningen, aktes, noem maar op. Die informatie haalde ik uit allemaal verschillende bronnen.’ Dit nam veel van Omar Mohouts tijd in beslag, tot hij in 2017 kennismaakte met openthebox. De bedrijfsgegevens die hij nodig had, kon hij vanaf dan raadplegen via één interface. ‘Met openthebox werd het mogelijk om de structuur achter bedrijven te verkennen en diepgaande analyses te maken, en dat allemaal op één platform. Er opende zich een nieuwe wereld, een grote meerwaarde voor mijn werk’, zegt hij.

In 2021 maakte Omar Mohout de overstap naar Nova Reperta, een consultancybedrijf dat bedrijven op strategisch vlak ondersteunt in hun digitale transformatie en groei. In zijn nieuwe rol als Head of Digital bleef hij openthebox gebruiken. ‘Ik kon niet meer zonder. Van alle abonnementen die ik had als onderzoeker, bleef ik er twee gebruiken. Openthebox is één ervan’, klinkt het.

Achterliggende structuren

Vandaag gebruikt hij openthebox om zich grondig voor te bereiden op een gesprek met een klant. “Het is belangrijk om de achterliggende structuren van een bedrijf en ook tussen bedrijven en ondernemers te kennen. Wie is wie, welke personen zijn verbonden, wat is de financiële situatie? De informatie die ik haal uit openthebox helpt mij om beter advies te geven aan de bedrijven waarmee ik in contact kom. ‘Kennis is macht’ is sterk uitgedrukt, maar het ligt alleszins aan de basis van inzichten die veel teweeg brengen.’

Waarom zou je nog informatie opzoeken in archieven en op verschillende websites als er een up-to-date en gebruiksvriendelijk platform bestaat dat al deze data samenbrengt?

Omar Mohout
Partner & Head of Digital bij Nova Reperta

Die inzichten deelt Omar Mohout ook met de bedrijven die hij adviseert. ‘Ik laat zien aan mijn klanten vanwaar ik kennis haal. Allemaal zijn ze onder de indruk. Vooral het spiderweb dat de connecties rond een ondernemer in kaart brengt spreekt aan. Velen beginnen openthebox nadien zelf te gebruiken. Eigenlijk verbaast het me dat niet élk bedrijf gebruik maakt van openthebox: het is onzettend gebruiksvriendelijk en waardevol.’

Vier favorieten

Openthebox checken is voor Omar Mohout een dagelijkse reflex geworden. Het platform is een van de vier favorieten in zijn browser, naast zijn notities, boekhoudpakket en lead management systeem. ‘Onlangs was ik op zoek naar het ondernemingsnummer van een bedrijf dat ik recent mee oprichtte. In plaats van het op te zoeken in mijn mailbox – zoals vroeger – dacht ik: ik kijk eens of het al op openthebox staat. Ik was aangenaam verrast: amper tien dagen na de oprichting was het bedrijf al vindbaar. Waarom zou je nog informatie opzoeken in archieven en op verschillende websites als er een up-to-date en gebruiksvriendelijk platform bestaat dat al deze data samenbrengt? Ik kan me geen andere manier meer voorstellen om snel de informatie te vinden die ik nodig heb’, besluit Omar Mohout.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.