Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Volatiliteit kan nog even aanhouden, aantrekkelijke groeimogelijkheden in opkomende markten

Richard Carlyle - Investment Director ©Capital Group

Outlook H1 2019

Zal het eerste kwartaal van 2019 stabiel of eerder volatiel zijn?

De politieke onzekerheid heeft op de markten gewogen. Het blijft onduidelijk hoe dit in 2019 zal uitpakken. We kunnen wel vermelden dat de markten op langere termijn doorgaans het dynamische vermogen hebben om politieke ruis te negeren en zich te concentreren op de kerncijfers van bedrijven.

Bovendien zou de volatiliteit van technologieaandelen nog enige tijd kunnen aanhouden vanwege het potentieel voor tragere winstgroei bij sommige bedrijven en meer toezicht door regelgevende instanties. De langetermijnperspectieven voor veel technologiebedrijven worden echter ondersteund door sterke bedrijfsmodellen, een dominante positie in de industrie en potentiële nieuwe groeigebieden.

Opkomende markten: waar liggen de beste kansen?

Wij investeren in bedrijven die volgens ons kunnen blijven groeien ondanks geopolitieke onzekerheid, risico’s op handelsbelemmeringen en/of een zwakkere wereldwijde groei. Wij geloven in de aanhoudende kracht van economisch gevoelige aandelen, met name in de energiesector. Regionaal gezien zijn er bepaalde delen van Azië-Pacific en India waarvan onze managers van mening zijn dat er op lange termijn aantrekkelijke mogelijkheden zijn om te investeren in bedrijven die profiteren van technologische ontwrichting en seculiere groei, bijvoorbeeld in de financiële sector.

Obligaties: waar is een goed rendement te halen?

Zowel hoogrenderende ondernemingsschuld als schuld van opkomende landen bieden aanzienlijk hogere rendementen dan staatsobligaties van beleggingskwaliteit, ondanks de relatief solide kerncijfers. Hoewel de economische groei in de VS mogelijk vertraagt, is deze nog steeds positief. In de opkomende markten injecteert China nieuwe monetaire stimuleringsmaatregelen in de economie door een versoepeling van kredietvoorwaarden. De groei van de opkomende markten lijkt bovendien veerkrachtig te zijn. De inkomstencomponent van beide activaklassen is met name aantrekkelijk voor beleggers die nerveus zijn over de wereldwijde vooruitzichten, omdat de inkomsten bijdragen aan een stabiele bron van rendement.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.