Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Wees op je hoede in deze volatiele context

Wim D’Haese - Head of Investment Advice

Outlook H1 2019

Waar ziet u kansen?

Op regionaal niveau kunnen de Verenigde Staten sterker blijven presteren dan andere regio’s door de betere vooruitzichten voor economische groei en winst. We raden ook aan om de portefeuille defensiever te oriënteren. Dit is een eerste kleine stap in de richting van een sectorrotatie.

Wij hechten veel waarde aan de gezondheidszorgsector, door groei, innovatie en kwaliteit (balansen en winsten), maar ook door de vergrijzing van de bevolking en fusies en overnames.

Daarnaast zijn de waarderingen van de financiële sector zeer goedkoop met opwaarts potentieel door de geleidelijke stijging van de rentetarieven die in Europa de komende 12 maanden wordt verwacht.

Ten slotte zou de technologiesector, die onze toekomst verder zou moeten vormgeven als geen andere sector, ook enkele kansen kunnen bieden na de massale verkopen van de afgelopen maanden.

Net als in 2018 zal het buitengewoon belangrijk zijn om aandacht te besteden aan een brede diversificatie. Volatiele markten wijzen niet enkel op risico, maar bieden ook opportuniteiten. Wij raden aan om belegd te blijven, maar ook de risico’s te beperken.

Wij raden aan om belegd te blijven, en de risico’s te beperken.
Wim D’Haese
Head of Investment Advice

 

Duurzaam beleggen : hoe de meest rendabele belegging selecteren ?

Hoewel de interesse in duurzaam beleggen duidelijk aantrekt, aarzelen beleggers nog vaak om ook daadwerkelijk deze stap te zetten. Duurzaam beleggen, in de fondsenwereld vaak vertaald naar ESG (Environment, Social, Governance), hoeft echter niet ten koste te gaan van het rendement: uit onderzoek van DWS en de universiteit van Hamburg bleek dat 92% van de meer dan 2000 ESG studies een positieve of tenminste neutrale relatie tussen ESG en financiële bedrijfsprestaties vertoonden.

Deutsche Bank, als fondsendistributeur, kan een rol spelen om duurzame fondsen meer ingang te doen vinden. Zo zijn de duurzame fondsen ook in een aparte rubriek terug te vinden in het ruime fondsenaanbod op onze website. Daar worden er een vijftal proactief naar voor geschoven.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.