Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Alternatieve investeringen worden alsmaar aantrekkelijker

Eugene Philalithis - Portfolio Manager, Multi Asset

Outlook H1 2019

Wat is uw algemene marktprognose voor 2019?

We beleven al tien jaar lang de langste bull run ooit en nu duiken er ernstige ontwrichtingen op, gekenmerkt door perioden van volatiliteit op de mondiale markten. Terwijl centrale banken aangegeven hebben dat ze de tekenen van looninflatie nauwlettend in de gaten houden, neemt de markt een opvallend passieve houding aan tegenover de stijgende prijzen. Safe havens in de vorm van aan de Amerikaanse inflatie gekoppelde obligaties worden daarom steeds aantrekkelijker.

Ondertussen zijn we optimistisch over de richting die de aandelen in 2019 zullen uitgaan. Het blijft natuurlijk wel verstandig om de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Technisch gesproken werden we nog niet geconfronteerd met die niveaus van irrationele exuberantie die wel vaker het einde van een haussemarkt inluiden. Dat is een bijzonder positief signaal voor waardeaandelen, eerder dan voor de sneller groeiende aandelen. We behouden onze neutrale kijk op aandelen in perioden van volatiliteit. We weten maar al te goed dat het zelden een slim idee is om van positie te veranderen op een moment van marktturbulentie op de korte termijn.

De haussemarktcyclus gaat zijn laatste fase in, maar is nog niet helemaal voorbij. We zijn voorzichtig optimistisch dat technische factoren verdere aandelenwinsten zullen stimuleren, zelfs als de fundamentele factoren verzwakken.

Eugene Philalithis
Portfolio Manager

Waar liggen er volgens u beleggingsopportuniteiten?

Alternatieve beleggingen die gelijkmatige, onafhankelijke rendementen opleveren, worden steeds aantrekkelijker. Beleggingen in sectoren zoals infrastructuur, hernieuwbare energie en marktneutrale strategieƫn dragen bij tot de diversificatie van portefeuilles met meerdere activa. Terwijl het er in 2018 vooral op aankwam om ons er doorheen te slaan en 2019 veelbelovend lijkt, letten we op tekenen dat deze overmoed bij een wijziging van de markten wordt afgestraft als dwaasheid en positioneren we onze portefeuilles dienovereenkomstig.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.