Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Ondergewaardeerd en onbegrepen

Jeffrey Taylor - Hoofd Europese Aandelen bij Invesco Asset Management ©RV DOC

Outlook H1 2019

Waar liggen er volgens u kansen?

Wanneer de markten zo gepolariseerd zijn als nu, moet de portefeuille die je uitbouwt een duidelijk standpunt weergeven op basis van een analyse van de kerngegevens. Onze aanpak is al lang gebaseerd op waardering: we zoeken naar ondergewaardeerde aandelen in alle sectoren van de aandelenmarkt en we stellen vast dat er momenteel erg grote ongelijkheden tussen aandelen, sectoren en stijlen bestaan. De meest aantrekkelijke waarderingen zou men nu eigenlijk aan de waardekant van het spectrum kunnen vinden. ‘Waarde’ staat niet gelijk aan ‘slechte bedrijven’: we kunnen waarschijnlijk heel wat kwaliteitsvolle ondernemingen vinden om in te beleggen in een groot aantal sectoren: de financiële sector, telecommunicatie, energie, de farmaceutische sector, de voedingskleinhandel, om er maar een paar te noemen.

In 2018 keken beleggers naar Europese aandelen als naar een halfleeg glas. De regio kent natuurlijk haar problemen, maar geldt dat tegenwoordig niet voor alle regio’s? Europa biedt waarderingen die al decennialang laag liggen, een binnenlandse economie die vandaag verrassend veerkrachtig is en een hele reeks bedrijven met stevige financiën in heel wat sectoren.

Jeffrey Taylor
Hoofd Europese Aandelen bij Invesco Asset Management

Duurzame beleggingen: hoe selecteer je de meest winstgevende belegging?

Volgens ons zou een benadering van duurzaam beleggen waarbij je gewoon vakjes aankruist op basis van de strikte eerbiediging van welbepaalde criteria in combinatie met ruime uitsluitingslijsten, niet meteen de ideale manier kunnen zijn om duurzame beleggingen te selecteren. In ons beleggingsproces betrekken we al lang het bedrijfsmanagement om zo bij te dragen aan veranderingen die alle aspecten van het bedrijfsleven ten goede komen. Een onderneming begeleiden op een verbeteringstraject kan een zeer lonende beleggingsaanpak zijn. Deze aanpak weerspiegelt ook de uitdagingen van de echte wereld.

Waarschuwing : Waar Jeff Taylor een opinie geeft, is die gebaseerd op de huidige marktomstandigheden en kan ze verschillen van andere markt professionals en zonder verwittiging veranderen.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.