Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Duurzaamheid blijft belangrijk aandachtspunt

Bernhard Langer, Chief Investment Officer Invesco Quantitative Strategies bij Invesco

Invesco

Heeft covid-19 de positionering van uw fondsen sterk beïnvloed?

Ja, in overeenstemming met de doelstellingen van onze portefeuilles. Bij het samenstellen van onze portefeuilles houden we strenge risicocontroles. In onze multi-assetmandaten hebben ultramoderne prognoses geholpen om snel te reageren op de veranderende markt en om risicobudgetten te beschermen. In onze aandelenportefeuilles, zoals het Pan European Structured Equity Fund, hebben we een herverdeling doorgevoerd naar meer stabiele, defensieve bedrijven. Zo behielden we een goed gediversifieerde aandelenportefeuille die onze positieve karakteristieken kwaliteit, waarde, momentum en lage volatiliteit weerspiegelt.
Advertentie

Hoe ziet u de tweede jaarhelft tegemoet? Welke risico’s of kansen verwacht u? Bent u eerder optimistisch of pessimistisch?

'We hebben in onze portefeuilles een herverdeling doorgevoerd naar meer stabiele bedrijven’

Bernhard Langer
Chief Investment Officer Invesco Quantitative Strategies bij Invesco

Na een ongezien sterke daling van de aandelenmarkten hebben de maatregelen van de centrale bank en de overheidssteun het ergste kunnen voorkomen. Toch zal een permanente oplossing afhankelijk zijn van een effectief vaccin. Wij verwachten dat de marktvolatiliteit hoog zal blijven. We zien zeker beleggingskansen op de middellange termijn in breed gediversifieerde portefeuilles met een focus op liquide activa, zoalsaandelen en staatsobligatiesen een strikt risicobeheer.

Hoe belangrijk zijn de duurzaamheidscriteria in tijden van crisis?

Beleggen in bedrijven die goed scoren in ESG heeft enige bescherming geboden toen de aandelen zakten. Deze bedrijven zijn over het algemeen al aantrekkelijk: met hun gezonde balansen zijn ze meestal minder risicovol. Met als gevolg: stabiele portefeuilles in deze volatiele markten. Hoewel de huidige markt de nadruk legt op kortetermijnmaatregelen om de economie te stabiliseren, blijven duurzaamheid en klimaatverandering een belangrijk aandachtspunt voor beleidsmakers en beleggers. Wij denken dat, naast de belangrijke bestuurlijke aspecten, ook de milieu- en sociale aspecten aan belang zullen winnen. Daarom hebben wij ons beleggingsproces in die zin verder verbeterd.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.