Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Kijk altijd naar de lange termijn

‘Onze focus ligt niet op morgen of overmorgen, maar op de lange termijn. Dat is hoe we het verschil kunnen maken’ Julie Dickson, Investment Director bij Capital Group ©Micha Theiner

Capital Group

Hoe kun je als aandelenbelegger je portefeuille positioneren nu de inflatie aantrekt en rentestijgingen, althans in de VS, niet langer verre toekomstmuziek lijken?

We kunnen ervan uitgaan dat een wat hogere inflatie op de middellange tot langere termijn noodzakelijk is voor de globale economie na de pandemie. Dit kan de overgang vergemakkelijken van banen en bedrijven uit sectoren waar waarschijnlijk minder vraag naar zal zijn, naar nieuwe sectoren waar in de toekomst juist meer output en banen zullen zijn. Onze aandacht gaat specifiek uit naar het vinden van de bedrijven die niet alleen profijt hadden van de pandemie, maar die ook het potentieel hebben om die groei verder door te zetten na de pandemie.

Advertentie

Het tekort aan halfgeleiders noopte techgevoelige sectoren tot het terugschroeven van hun productie. Sommigen spreken zelfs al van een tekort dat nog jaren kan aanslepen. Moet je daar als techbelegger of langetermijnbelegger van wakker liggen?

Door een samenloop van omstandigheden is er een capaciteitstekort in de halfgeleiderindustrie, maar dit zal geen structureel tekort zijn of invloed hebben op de vraag op de lange termijn. De auto-industrie ging gewoon onderuit toen orders bij fabrikanten werden geannuleerd in de eerste maanden van de pandemie. Tegelijkertijd ging de hele wereld massaal online, waardoor sprake was van een digitale versnelling. Dit heeft geleid tot een grotere vraag naar chips voor computers, gameconsoles, huishoudelijke apparaten en cloudapplicaties. Elke dag komen er steeds meer data bij. Dat begon met sociale media, waarop mensen foto's en video's plaatsten van hun kinderen, maaltijden in restaurants en reisbestemmingen. Maar in 2018 kwam er een omslag en werden er door machines meer data aangemaakt dan door mensen. Wij denken dat deze verschuiving een belangrijke katalysator zal zijn voor de halfgeleiderindustrie. En wanneer halfgeleiderchips noodzakelijk worden voor feitelijk elke industrie en als het ware het brein worden van ons dagelijks leven, zal de halfgeleiderindustrie alleen nog maar verder groeien.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.