Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Mooie tijden voor small caps en high yield

LAZARD FRERES GESTION

Hoe groot acht u de kans op renteverlagingen dit jaar van de ECB en de Fed? En wat betekent dit voor uw vermogensstrategie?

Julien-Pierre Nouen, directeur economische studies, gemengd beheer en assetallocatie bij Lazard Frères Gestion

Nu de inflatie in het hele continent afneemt, is Europa een fase van dalende rentetarieven ingegaan. En dat niet alleen in de eurozone, maar ook in Zwitserland, Zweden en verschillende Centraal-Europese landen. We verwachten nieuwe renteverlagingen als de inflatie blijft dalen zoals voorspeld. In de Verenigde Staten daarentegen blijft de inflatie hoog. Mogelijk verlaagt de Fed de rente dit jaar niet of slechts één keer. Dat zou ons niet verbazen, want we hebben vaak gewaarschuwd dat de markten op dit punt te optimistisch zijn.

Welke onderbelichte of minder bekende beleggingen of strategieën ziet u als potentieel interessant voor beleggers in 2024 en waarom?

Een van de segmenten die ons dit jaar interesseren zijn de Europese small caps. Na hun underperformance als gevolg van de stijgende rente zijn hun waarderingen aantrekkelijk. Op de obligatiemarkten hebben we onze blootstelling aan high yield en financiële achtergestelde schulden verhoogd, omwille van hun grote carry-kansen en het kleine risico dat de spreads vergroten. Tot slot hebben we in februari-maart onze blootstelling aan Amerikaanse techaandelen verhoogd, meer bepaald die van artificiële intelligentie.

Advertentie

Vermogensbeheerders passen zich voortdurend aan aan het economisch klimaat om te profiteren van marktopportuniteiten.

Julien-Pierre Nouen
directeur economische studies, gemengd beheer en assetallocatie bij Lazard Frères Gestion

Welk beleggingsadvies zou u geven aan particuliere beleggers met een beleggingstermijn van 5 tot 10 jaar in het huidige markt- en renteklimaat?

Als deze beleggers bereid zijn om een zekere mate van volatiliteit te aanvaarden, is het zinvol om een overwegend deel van aandelen in hun allocatie op te nemen. Ook hoogrentende obligaties zijn aan te raden, want die hebben de neiging om het op de lange termijn beter te doen dan de 'veiligere' segmenten. Het eenvoudigste is nog altijd om hun geld toe te vertrouwen aan een vermogensbeheerder. Die belegt dynamisch en probeert zich voortdurend aan te passen aan het economisch klimaat om te profiteren van marktopportuniteiten.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.