Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Hard skills zijn het wisselgeld op de arbeidsmarkt

Katrien Sterckx, HR Project Manager Partena Professional

Willen uw medewerkers tot hun pensioen dezelfde job doen? Kent u hun ambities en helpt u die waarmaken? Katrien Sterckx, HR Project Manager bij Partena Professional, staat stil bij het belang van een loopbaanperspectief en EmployAgility.

Wie relevant wil zijn op de arbeidsmarkt, moet blijvend nieuwe kennis verwerven. Maar dat alleen volstaat niet. In onze huidige arbeidsmarkt moet het ook nog eens snel gebeuren, want vroeg of laat neemt artificiële intelligentie een takenpakket over en krijgen mensen niet meer de kans of het vermogen om bij te leren. Wie snel kan bijleren en de juiste mindset heeft, verhoogt vandaag zijn marktwaarde.

Daar komt het bij EmployAgility op neer: het bewustzijn en vermogen van organisaties en medewerkers om snel te kunnen reageren op veranderingen en daardoor waarde te kunnen blijven toevoegen. Voor een organisatie die zijn medewerkers wil motiveren en perspectief wil geven, volstaat het echter niet om opleidingen aan te bieden. Ze moeten een context aanbieden die mensen in staat stelt bij te leren.

Skills moeten bankable worden: investeringen met een aanvaardbaar risico en een redelijk rendement.
Katrien Sterckx
HR Project Manager Partena Professional

Skills moeten bankable worden: investeringen met een aanvaardbaar risico en een redelijk rendement. Dergelijke skills leer je, zet je in praktijk op de werkvloer en je behaalt er tenslotte ook resultaten mee. Door onze werkorganisatie losser te maken en mensen de mogelijkheid te geven om nieuwe rollen op te nemen en andere competenties in te zetten, maken we mensen en organisaties wendbaarder.

Wie mee is en bankable hard skills bezit, heeft de luxe om zelf te bepalen bij wie hij of zij aan de slag gaat en hoe hij of zij invulling geeft aan een job. Die hard skills zijn het wisselgeld om betekenis te hebben op de arbeidsmarkt, maar om blijvend een positieve impact te hebben en een loopbaan zinvol te maken, zijn ook soft skills belangrijk. Een softwareontwikkelaar die technisch uitmuntend is, maar niet werkt aan zijn interactie, creativiteit en aanpassingsvermogen, mist de trein.

Wie vooruit wil gaan, moet geregeld stilstaan bij zijn talenten en carrière. Mensen mogen niet zonder een plan zitten. Ze moeten weten wat de volgende stap is, wat ze willen ontdekken en wat hun talenten zijn. Kijk naar anderen, treed in contact met soortgelijke profielen en netwerk!

Bij Partena Professional bieden we medewerkers career coaching aan. Ze geven hun ambities vorm en denken na over een carrièreplan. En ook al ligt dat buiten onze organisatie, er zijn geen taboes.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.