Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Kiezen uw werknemers al wanneer ze betaald worden?

Bart Pappijn, Business Manager Partena Professional: ‘Dankzij Payabl’ kunnen werknemers voortaan zelf bepalen wanneer ze hun geld op hun rekening krijgen.’

Technologie ontzorgt de werkgever en geeft werknemers meer autonomie, onder andere over hun loon. Bert Pappijn en Jonas Pollet van Partena Professional volgen de innovaties vanop de eerste rij.

Net als in andere sectoren zal technologie ervoor zorgen dat personeelszaken schaalbaarder worden. Als hr-verantwoordelijke moet je vaak dezelfde vragen beantwoorden, maar door bijvoorbeeld een chatbot te implementeren kan dat deels geautomatiseerd worden.

‘Bij Partena Professional ontwikkelden we Alex, een tool die de administratie bij een ontslag van a tot z regelt. Denk bijvoorbeeld aan het berekenen van de opzeg, hulp bij papierwerk of het schrijven en versturen van de ontslagbrief’, zegt Jonas Pollet.

Een andere taak die steeds meer geautomatiseerd wordt, is de berekening en de uitbetaling van de lonen. Bert Pappijn: ‘Door de switch te maken van een klassieke dienstverlening naar payrollsystemen in de cloud, wordt het veel makkelijker om te automatiseren en bij te sturen waar nodig. Eén van de eerste klanten die we daarbij hielpen, bespaart vandaag 40 procent tijd omdat er minder moet worden tussengekomen in de berekening en in de uitbetaling van lonen.’

Dat die berekeningen makkelijker verlopen, heeft grote gevolgen voor spelers als Partena Professional. Zij kunnen zich voortaan onderscheiden door technologie in te zetten die een meerwaarde biedt aan de werknemer.

Loon optimaliseren

‘Er is een toenemende vraag naar loonpakketten die afgestemd zijn op individuele noden. In 2020 heeft 45 procent van de werknemers in bedrijven die een cafetariaplan aanbieden, hun salarispakket aangepast om de coronaepidemie het hoofd te bieden’, zegt Jonas Pollet.

Jonas Pollet, Innovation & Implementation Manager Partena Professional: ‘Met My Choice ontwikkelden we een tool die werknemers toelaat om onder andere hun brutoloon, hun mobiliteitsopties en hun verlofrechten te optimaliseren.’

Bovendien is het aantal keuzemogelijkheden binnen cafetariaplannen toegenomen, zo blijkt uit een studie van Partena Professional en KPMG. ‘Met My Choice ontwikkelden we een tool die werknemers toelaat om onder andere hun brutoloon, hun mobiliteitsopties en hun verlofrechten te optimaliseren.’

Daarenboven hebben werknemers niet alleen meer inspraak in hoe hun salaris is samengesteld, maar ook in de momenten van uitbetaling. Dankzij Payabl’, een andere app die Partena Professional ontwikkelde, kunnen ze voortaan ook zelf bepalen wanneer ze hun geld op hun rekening krijgen.

Solliciteren wanneer je wil

Ook solliciteren wordt eenvoudiger dankzij technologie. ‘Als recruiter neem je je vragen één keer op, waarna je ze aan alle kandidaten kan doorsturen. Omdat ook kandidaten hun antwoorden kunnen opnemen, plannen ze hun solllicitatie in wanneer het voor hen uitkomt’, legt Bert Pappijn uit.

‘Hetzelfde gebeurt bij trainingen: dankzij webinars ben je niet meer afhankelijk van tijd en locatie. De opkomst van VR en AR of virtuele assistenten laat toe om werknemers beter te begeleiden, hen on the spot te assisteren en op te leiden en processen te standaardiseren.’

Bert Pappijn: ‘Tal van technologieën die in andere sectoren reeds hun nut bewezen hebben, kunnen nu ook in hr en payroll voor een ware verandering en disruptie zorgen en de werknemer een nieuwe en meer aangename beleving bezorgen.’

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.