Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Payabl' laat werknemers kiezen wanneer ze betaald worden

Jonas Pollet, innovatiemanager Partena Professional

Met Payabl’ biedt Partena Professional werkgevers de mogelijkheid om hun werknemers voor het einde van de maand een voorschot op hun loon uit te betalen. Volgens innovatiemanager Jonas Pollet past de nieuwe toepassing naadloos in de sterke flexibilisering en individualisering van het HR-beleid.

Stel: halverwege de maand krijgt u af te rekenen met een dringende en onvoorziene uitgave. Zit u hierdoor krap bij kas, dan kan een voorschot op uw loon u wellicht uit de nood helpen. Payabl’ maakt dit mogelijk, op voorwaarde dat uw werkgever de toepassing integreert in zijn loonadministratie.

‘Dat kan inderdaad, al is dat niet de voornaamste reden waarom we Payabl’ gelanceerd hebben’, legt Jonas Pollet uit. ‘We doen dit vooral omdat we overtuigd zijn dat deze flexibilisering past in een trend die zich binnen HR al langer doorzet: werknemers willen graag een individueel loonpakket op maat van hun persoonlijke behoeftes.’

Laat je medewerkers zelf bepalen wanneer ze hun loon ontvangen

Met de Payabl’ app geef je jouw werknemers de mogelijkheid hun loon te laten uitbetalen wanneer ze maar willen.

Zo bezorg je ze meer financiële vrijheid en hebben ze minder kopzorgen. Een ijzersterke troef waarmee je als werkgever kan uitpakken.

Meer weten?

Troef voor werkgevers

‘Het uitbetalen van het loon maakt daar vanaf nu ook deel van uit. Met Payabl’ maken we ook op dit vlak maatwerk mogelijk. En voor werkgevers is het een troef om hun employer brand versterken. Tot nu toe kon je zelf bepalen wat er in je loonpakket zit, wij zorgen ervoor dat dit ook geldt voor wanneer je je loon krijgt.’

Kan iedereen nu om de twee dagen een voorschot op zijn loon krijgen? ‘Nee, elke uitbetaling moet nog altijd gevalideerd worden door HR of de werkgever. Dat is zo in het systeem ingebouwd’, zegt Jonas Pollet. ‘Ook om werknemers tegen zichzelf te beschermen. Als iemand echt om de twee dagen een voorschot vraagt, is er wellicht meer aan de hand. Voor HR kan dit dus ook een tool zijn om onderliggende problemen sneller op te merken en structureler oplossingen te bieden aan zij die het echt nodig hebben.’

 

Eerste klanten

Geïnteresseerde werkgevers hoeven zich volgens Jonas Pollet geen zorgen te maken over de administratieve ballast. ‘Zodra HR een betaling goedkeurt, wordt die automatisch uitgevoerd, ongeacht de bank of het sociaal secretariaat waarbij een bedrijf is aangesloten. Op het einde van de maand wordt het reeds uitgekeerde loon netjes afgetrokken van het vaste maandloon.’

Payabl’ werd gelanceerd in oktober 2020. Vandaag maken de eerste klanten er gebruik van. Er lopen gesprekken met een tiental andere bedrijven die interesse tonen.

Tot nu toe kon je zelf bepalen wat er in je loonpakket zit, wij zorgen ervoor dat dit ook geldt voor wanneer je je loon krijgt.
Jonas Pollet
innovatiemanager Partena Professional

Licht op groen

‘We zien dat 10 tot 15 procent van de werknemers in de betrokken bedrijven hier gebruik van maken’, zegt Jonas Pollet. ‘Zelf bepalen wanneer je betaald wordt, is een thema waar werknemers wel oren naar hebben. In grotere bedrijven moeten ook de vakbonden het licht op groen zetten, daar kan het dus wat langer duren.’

Payabl’ is een mooi voorbeeld van de snelgroeiende HR-tech in ons land. Tegelijk is het imago van de Belgische HR-markt eerder conservatief. Hoe verzoen je dat?

Voortrekkersrol

‘Bedrijven zien door de bomen van de razendsnelle technologische innovaties nog amper het bos. We beschouwen het als onze taak om daarin een voortrekkersrol te spelen’, zegt Jonas Pollet.

‘Stilstaan is nooit een goed idee. Dat geldt ook voor onze dienstverlening op het vlak van payroll of als sociaal secretariaat. We moeten onszelf heruitvinden. Dat doen we met innovaties als Payabl’. Tegelijk differentiëren we ons daarmee op de HR-markt.’

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.