Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘We kiezen voor een wendbare samenwerking'

Cristelle Adam, Segment Manager Partena Professional

Uit een recent onderzoek van Partena Professional blijkt dat HR-professionals en medewerkers andere accenten leggen voor de toekomst. Voor organisaties betekent dit dat ze opnieuw hun weg moeten zoeken. Partena Professional ruilt de uniforme aanpak voor advies op maat.

Uit een onderzoek bij 1.500 medewerkers en 500 HR-professionals over de toekomst van werk blijkt dat er een kloof bestaat tussen de verwachtingen en prioriteiten van beide groepen. Vooral op het vlak welzijn, samenwerking en proactiviteit. ‘Na een jaar crisis was het tijd om de situatie op het terrein wetenschappelijk te benaderen om de gemoedstoestand van HR-professionals en de actieve bevolking te begrijpen. Op basis van de resultaten herpositioneren we nu ons dienstenaanbod’, zegt Cristelle Adam, Segment Manager bij Partena Professional.

De resultaten tonen een belangrijke nuance aan: HR-verantwoordelijken en medewerkers hebben dezelfde prioriteiten, maar een andere toekomstvisie. ‘Welzijn is de grote prioriteit, maar de medewerker definieert dat als de nood aan betrokkenheid en transparante communicatie; de werkgever als de ontwikkeling van iemands talent.’

Na een jaar crisis was het tijd om de situatie op het terrein wetenschappelijk te benaderen.
Cristelle Adam
Segment Manager Partena Professional

Nood aan leiderschap

Goed samenwerken en engagement zijn met elkaar verbonden. Het onderzoek toont aan dat ondernemingen die van bij het begin van de crisis hun interne communicatie verzorgd hebben, het engagement van hun talenten hebben versterkt. ‘De medewerker wil niet onder een stolp worden geplaatst, maar een intrapreneur (ondernemer in de eigen organisatie) zijn. Dit gaat over responsabilisering, autonomie en de zin van het werk. We stellen vast dat HR-professionals in dezelfde richting kijken, en er zelfs nog meer belang aan hechten, zegt Cristelle Adam.

Grote verschillen

De studie legt de grootste verschillen bloot op het vlak van hoe we anticiperen op wat de toekomst brengt. ‘HR-professionals focussen, meer dan werknemers, op het creëren van kansen om talenten te ontdekken en ontwikkelen. Medewerkers willen de verandering samen met de organisatie vormgeven. Een nuance om rekening mee te houden.’

Cristelle Adam: ‘Om beter rekening te houden met de tegenstellingen en trends uit onze onderzoeken, kiezen we voor een wendbare samenwerking. We laten de onderneming kiezen welk model het beste bij haar past. Die strategie sluit perfect aan bij hoe we zelf werken als collaboratieve organisatie.’

4 nieuwe servicemodellen die uw organisatie sterker maken

Partena Professional speelt in op het nieuwe normaal en laat zijn klanten kiezen welke manier van samenwerken het best bij hen past.

  1. Collab: een unieke contactpersoon begeleidt uw bedrijf bij de groei en de ontwikkeling op HR-vlak.
  2. Co-creation: u werkt op projectbasis samen met onze experten en zet onze innovaties in om van uw HR-projecten een succes te maken.
  3. Outsourcing: u maakt uw organisatie en uw HR-processen structureel efficiënter met ons HR-advies en outsourcingoplossingen.
  4. Amplify: u maakt gebruik van ons complete ecosysteem om de opstart en ontwikkeling van uw organisatie te versterken.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.