Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Wie kan beroep doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht?

De tijdelijke werkloosheid wegens overmacht mag ingediend worden tot 5 april 2020 voor alle situaties van tijdelijke werkloosheid die verband houden met het coronavirus. Een overzicht.

De tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geldt voor arbeiders en bedienden. Het gaat om:

  • Werknemers die niet langer tewerkgesteld kunnen worden wegens de volledige tijdelijke sluiting van de onderneming die is opgelegd na de beslissing van de Veiligheidsraad van 17 maart.

  • Werknemers die niet meer tewerkgesteld kunnen worden wegens de annulering van evenementen of culturele activiteiten, het sluiten van bioscopen,…

  • werknemers van toeleveranciers van ondernemingen die verplicht moeten sluiten en daardoor niet meer tewerkgesteld kunnen worden.

  • Werknemers van niet-essentiële ondernemingen die niet langer tewerkgesteld kunnen worden wegens de sluiting van de onderneming. Bijvoorbeeld omdat het niet mogelijk is de maatregelen inzake telewerk en social distancing na te leven.

  • Werknemers die op bepaalde dagen niet tewerkgesteld kunnen worden in de ondernemingen waar, ondanks de verplichte sluiting, beperkte diensten worden aangeboden. Bijvoorbeeld een traiteurdienst in een hotel waarvan het restaurant verplicht gesloten is.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.