Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Samen op reis is the New Cool

Een korte citytrip, met een verblijf in een tophotel: perfect als tussen­doortje met zijn tweeën. Want hun echte vakantie brengen millennials door samen met familie en vrienden. Het is het absolute tegengif voor deze superindividualistische tijden. Samen op reis met de hele familie kreeg zelfs een nieuwe naam: multitogethering. Maar toch is er ook een individualistische trek: iedereen eist zijn ruimte (en luxe!) op.

Luxe is discreet en persoonlijk. Een hotelketen die in elke stad een hotel neerpoot, zelfs een duur hotel, hoort niet meer bij de topluxe. Wie vandaag voor echte luxe gaat, zoekt persoonlijke service en een exclusieve aanpak. En dat allemaal voor de hele familie, want de millennial houdt familie en vrienden graag dichtbij.

Sharing

Samen op reis met de hele familie kreeg zelfs een nieuwe naam: multitogethering.

Een studie van het Amerikaanse marketingbureau Resonance bevestigt deze trend. Zij onderzochten de top vijf van de Amerikaanse reizigers, uit het hoogste inkomenssegment (van 200.000 tot 2 miljoen dollar per jaar jaar). Zulke reizigers boeken gemiddeld 14,3 trips per jaar. De opvallendste vaststelling? Bijna de helft wil op reis met vrienden en kinderen, 30 procent wil zelfs een reis met de hele familie: grootouders, ouders en kinderen.

Samen en toch apart

Maar dat samen reizen komt met specifieke eisen. Luxe uiteraard, maar ook voldoende ruimte zodat iedereen weliswaar samen, toch zijn eigen individuele plek heeft. Daarenboven reizen ze ook met een rits bedienden: personal trainers en nanny’s hebben ook ruimte nodig en aparte noden.

©PEGASE

Verschillende hotelketens spelen hierop in. Wil u een privé­zwembad? Of een eigen fitnessruimte? Een butler? Het kan allemaal. De Four Seasons Group bouwt in Las Palmas zelfs aparte strandvilla’s, met plaats voor uw hele familie.

En het concept slaat aan: het Mandarin Oriental in Barcelona biedt suites telkens met drie slaapkamers en drie badkamers. Die hebben een bezettingsgraad van 80 ­procent, hoger dan die van standaardkamers.

Bijen kweken

Dit ‘multitogethering’ vraagt een speciale aanpak, voor inrichting én entertainment. De familie geldt hier als uitgangspunt. Voor de inrichting komt vooral de gezelligheidsfactor aan bod. En dus vindt u er geen vergulde kranen of marmeren trappen meer, maar wel uitgekiende interieurs die warm aanvoelen, en als het even kan, contact houden met de natuur.

En wie met zoveel kinderen op reis gaat, wil meer dan een mooie bar en een toprestaurant. Kinderen krijgen een uitgewerkt pakket aangeboden: van voetbaltrainingen, over bijen kweken tot kunstopleidingen. Met veel samen dus, maar wel met een individuele invulling.

Topbestemmingen voor het klein grut

Als ouders kiezen voor een luxueuze ingevulde reis, is er voor hun kinderen een even uitgekiend pakket voorzien. 

Princesa Yaiza Suite Hotel
Lanzarote
Kinderen van 0 tot 16 jaar vinden hier Kikoland, speciaal voor hen ontworpen. In deze speeltuin van meer dan 1.000 m2, krijgen ze gezelschap van mascottes Hooky, Cooky en Kiko. Het is een paradijs van illusies en sportfaciliteiten.
www.pegase.be/vlieg-20127

Ikos Dassia
Corfu
De jongste ukken kunnen hier naar de Heros Crèche, maar er zijn ook nog twee andere clubs: Heros Kids Club en Just4Teens. Die bieden georganiseerde optredens en sport­evenementen zowel in de voor- als in de namiddag - uiteraard met professionele begeleiding. Ook op het strand vindt u opvang.
www.pegase.be/vlieg-54200

Sani Resort
Chalkidiki (Griekenland)
Bent u op reis met een topvoetballertje? Dan moet u naar Sani Resort, waar de Chelsea FC Foundation een voetbalprogramma op touw zet. Ze hebben er een state of the art Club House, het opleidingsprogramma is goedgekeurd door de UEFA, en belooft naast training, vooral plezier. Ook voor andere sporten is er kinderbegeleiding. Geen zin in sport? Ook imkers in de dop kunnen hier terecht. 
www.pegase.be/vlieg-51438

One&Only Resorts
Le Saint Géran (Mauritius)
Bij een sportief hotel hoort een sportieve kinderopvang. Het Kids Only centrum (3-11 jaar) van Club One en One Tribe (11-17jaar) biedt sportavonturen aangepast aan elke leeftijd. Daarnaast zijn er kunst­opleidingen, filmvoorstellingen, dj-party’s en kinderbarbecues. 
www.pegase.be/vlieg-85566

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.