Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Uit liefde voor dat witte balletje

De Majlis Course in The Emirates Golf Club. ©Getty Images

Een sportieve passie combineren met een korte trip: een tendens in opmars, vooral voor wie een exclusieve ervaring zoekt op een luxebestemming. Dubai is the place to be voor een golf break.

Dubai staat te boek als het absolute paradijs voor een golftrip. De golfterreinen in de Verenigde Arabische Emiraten gelden als de mooiste ter wereld. U kunt er het hele jaar door spelen, maar de ideale periode op die velden loopt van november tot maart.

Golf by night

Dubai legde zijn eerste golfterreinen meer dan 20 jaar geleden aan. Ze maken deel uit van het spectaculair groeiende toeristische aanbod in de VAE, waar elk jaar nieuwe projecten bijkomen. Het emiraat kreeg medewerking van gerenommeerde architecten en golf­professionals zoals Greg Norman, Karl Litten, Robert Trent Jones Jr, Ernie Els en Colin Montgomerie. Zo kon het uitzonderlijke terreinen ontwikkelen ondanks de bijzonder droge klimaatomstandigheden.

‘s Nachts golfen: een weergaloze ervaring voor maximaal spelplezier, en erg aangenaam tijdens de warme maanden.

Er liggen intussen zo’n vijftiental golfterreinen van absolute wereldklasse: zowel wat betreft de kwaliteit, de diversiteit (in volle woestijn, op gras en aan de kust) als het onbe­rispelijke onderhoud.

Desert Miracle

De Emirates Golf Club bijvoorbeeld telt 45 holes en omvat The Majlis (‘ontmoetingspunt’ in het Arabisch). Dit terrein, ook wel Desert Miracle genoemd, was bij zijn opening in 1988 een desolate plek in het midden van de woestijn. Geleidelijk aan kwamen er wolken­krabbers bij, en groeide het uit tot een soort golf­oase te midden van hoge buildings. De omweg waard, al was het maar voor het clubhouse in de vorm van futuristische tenten.

©PEGASE

Een weergaloze ervaring voor maximaal spelplezier: ’s nachts golfen, erg aangenaam bovendien tijdens de warmste maanden.

Sprookjesachtige greens

The Els Club
Dit magnifieke terrein lijkt op een Britse linksbaan, maar dan zonder de roughs, en vereist een zelfverzekerde spelstijl. Met tot in de puntjes verzorgde greens.
www.elsclubdubai.com

Montgomerie Golf
Staat bekend om de green van hole 13, die de kaart van de Verenigde Arabische Emiraten uittekent - de grootste green ter wereld. De 4, beter bekend als ‘the snake hole’, heeft dan weer een dakvormige fairway met een profiel van ‘dog legs’ tot aan de green. 
www.themontgomerie.com

Jumeirah Golf Estates
Een van de vier parcours, de Earth Course, is de arena voor de grote finale van het DP World Tour Championship. De terreinen hebben ruime fairways, een weelderige vegetatie en verschillende meren. Geïnspireerd op de natuur, creëren ze een beeldschoon kader. 
www.jumeirahgolfestates.com

Jebel Ali
Deze 9 holes – ideaal voor wie geen tijd heeft voor 18 holes – biedt prachtige vergezichten op de Perzische Golf. Over het hele terrein strekt een zoutwatermeer zich uit.

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah
Verenigde Arabische Emiraten, Ras al Khaimah
www.pegase.be/vlieg-89751  

Park Hyatt Abu Dhabi
Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi
www.pegase.be/vlieg-89763

 

Een ander exclusief terrein is dat van Dubai Creek Golf and Yacht Club, met de spectaculaire hole nummer 6: de start bevindt zich op stelten, een tiental meter in zee. Een onvergetelijke golfervaring.

Prestigieuze toernooien

De ongelofelijke greens van Dubai kunnen enkele van de meest prestigieuze wereldtoernooien verwelkomen. Denk aan de Omega Dubai Desert Classic, waar eer­der al Seve Ballesteros, Rory McIlroy en Tiger Woods schitterden, die elk jaar in januari plaatsvindt. Of de DP World Tour Championship, de finale van de Race To Dubai die de 60 beste pro’s van de Euro­pean Tour verzamelt, van 21 tot 24 november 2019. En voor dames is er van 1 tot 3 mei 2019 de Omega Dubai Moonlight Classic.

Dubai biedt u de kans om in de voetsporen te treden van de golfgroten, terwijl u geniet van een betoverende bestemming en u uw swing oefent op innoverende parcours. Ook belangrijk: in Dubai is golf een sport voor spelers van alle niveaus. Dubai Creek heeft bij­voorbeeld een golfschool voor beginners.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.