Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

E-facturen vragen een e-boekhouding

Mark en Jan Sprengers ©Wings

E-facturatie biedt de oplossing voor Europese standaarden zoals UBL en Peppol. Maar wat doet u met al die e-facturen als uw boekhouding geen e-boekhouding is? En wat doet u met de papieren facturen die nog altijd in omloop zijn?

‘Een e-boekhouding betekent tijds- en efficiëntiewinst voor de boekhouder en de manager. En dat merk je aan het kostenplaatje’, zeg Mark Sprengers, medezaakvoerder van Wings Software. ‘Niet alleen de archivering gaat gemakkelijker, ook het aantal betwiste facturen daalt sneller.’

Wings Software ijvert al meer dan tien jaar voor de volledige digitalisering van de inkomende facturenstroom. ‘Daarbij worden pdf-facturen en echte e-facturen opgeslagen in de boekhouding, zonder ze eerst af te drukken. Papieren facturen worden ingescand en omgevormd tot leesbare pdf-bestanden’, legt Mark Sprengers uit.

App

E-boekhouding wordt de standaard in de sector, daarvan is Sprengers overtuigd. De voordelen van het systeem zijn dan ook legio. ‘Er is één stroom van documenten naar de boekhouding. Alle documenten worden opgeslagen in een centrale map op de computer. Daarnaast kan het boekhoudprogramma alle documenten (semi-)automatisch inboeken’, aldus Sprengers.

Met een e-boekhouding gaat niet alleen de archivering gemakkelijker, maar daalt ook het aantal betwiste facturen sneller.
Mark Sprengers
medezaakvoerder van Wings Software

Deze mogelijkheid zit gratis bij Wings Professional, Enterprise en Expert.

Zodra de facturen verwerkt zijn in de boekhouding kunnen bevoegde personen ze overal en altijd raadplegen. ‘En dankzij de digitale aanwezigheid van alle aankoopfacturen in de boekhouding kan een goedkeuringsflow worden opgezet voor de betaling van de facturen’, zegt Sprengers. De webgoedkeuringsmodule van Wings kan gebruikt worden op elk toestel.

Tot slot kunt u met een app op smartphone of tablet alle facturen overal raadplegen. ‘Wings ontwikkelde hiervoor een app op iOS en Android’, aldus nog Mark Sprengers.

CONTACT:

www.wings.be
Wings Software
Probastraat 7
2235 Westmeerbeek
info@wings.be

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.