Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Efficiënter werken dankzij de e-factuur

©Wings

De elektronische factuur blijft aan populariteit winnen. In 2015 werd iets meer dan 50 procent van alle facturen elektronisch verzonden, in 2017 was dat bijna 59 procent. Wings Software, een innovatieve speler in softwaretoepassingen voor boekhoudkantoren en kmo’s, zet sterk in op deze trend.

De Vlaamse overheid verplicht bedrijven al om facturen digitaal aan te leveren. Dit jaar volgen de Waalse en federale overheid, en ook de rest van Europa. Als ondernemer moet u dus wel aan e-facturatie beginnen. Met Peppol biedt Wings Software een veilige en snelle oplossing voor e-facturen.

Peppol First

Peppol of Pan-European Public Procurement Online is een geïntegreerde oplossing, die door de Europese overheid ontwikkeld werd. Bedrijven kunnen er veilig en snel e-facturen mee versturen naar andere bedrijven en overheden. ‘De werking van Peppol kun je vergelijken met die van een beveiligd e-mailsysteem, waarbij afzender en ontvanger zeker zijn van de oorsprong en inhoud van het bericht’, legt Mark Sprengers uit, medezaakvoerder van Wings Software.

In 2015 werd iets meer dan 50 procent van alle facturen elektronisch verzonden, in 2017 was dat bijna 59 procent.

Wings gelooft sterk in de mogelijkheden van Peppol. ‘Daarom hanteren we vanaf nu een “Peppol first”-strategie. Kan zowel de verzender als de ontvanger communiceren via Peppol? Dan zal Wings dit automatisch verkiezen boven andere verzendmethoden.’ 

De-facto standaard

Voorts zet Wings Software ook sterk in op de standaardisering van de UBL-factuur. Universal Business Language is een standaardformaat voor elektronisch factureren, waarmee u factuurdata van boekhoudpakket A naar boekhoudpakket B kunt sturen. De UBL-factuur kan dan direct ingelezen worden, zonder handmatige invoering. ‘Dat betekent een mooie efficiëntiewinst. Het is nu al duidelijk dat dit dé standaard wordt in de sector’, verklaart Sprengers.

Contact:
www.wings.be
WINGS SOFTWARE | PROBASTRAAT 7 - BLOK A |
2235 WESTMEERBEEK
T 016 85 55 90 | F 016 85 55 97 INFO@WINGS.BE

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.