Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Het einde van de dweil

©care

Disruptieve innovatie in de schoonmaaksector? Met de voorbevochtigde microvezeldoekjes creëert Care alvast een innovatieve doorbraak.

De schoonmaaktechniek die schoonmaakbedrijf Care introduceert, maakt gebruik van voorbevochtigde microvezeldoekjes. Een uitgekiende vouwtechniek zorgt voor acht schone veegvlakken per doekje. ‘Dit betekent het einde van de klassieke emmer en dweil in de schoonmaak’, zegt Ann Lommelen, Operational Manager bij Care. Het product is het resultaat van een innovatietraject van The Care Academy for Clever Cleaning.

‘We innoveren niet omdat we moeten volgen in de markt, maar omdat we onze klanten continu willen verrassen.’
Roger van Wersch
dochterbedrijf Vebego

De nieuwe manier van schoonmaken boekt een aanzienlijke tijds- en kwaliteitswinst. ‘Je hebt ook minder water en chemicaliën nodig, wat beter is voor gezondheid én milieu. De lichamelijke belasting van schoonmakers vermindert, omdat ze geen zware emmers meer moeten dragen en geen dweilen moeten uitwringen. Gevolg? Minder kans op lichamelijke klachten die kunnen leiden tot verzuim, een van de belangrijkste pijnpunten van de schoonmaaksector’, somt Ann Lommelen op.

De resultaten van proefprojecten, metingen en externe evaluaties verrassen alle deelnemers. Externe controleur IPSO gaf Care bij proefklant Barco een monsterscore van 94 procent. ‘Wat ons vooral verraste is dat minder schoonmaakproduct gebruiken, leidt tot een betere kwaliteit’, aldus nog Ann Lommelen van Care.

Nog meer slimme innovaties 

De toekomst van The Care Academy for Clever Cleaning ziet er veelbelovend uit, vindt Roger van Wersch, directeur van moederbedrijf Vebego. ‘We innoveren niet omdat we moeten volgen in de markt, maar omdat we onze klanten continu willen verrassen. The Care Academy heeft bewezen dat ze tot een doorbraak kan leiden. Ik zie nog wel meer mogelijkheden bij bedrijven in onze groep.’

Contact:

www.care.be
Care Luchthavenlei 7B
2100 Deurne
+32 287 06 10

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.