Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Van boekhouder naar ondernemerscoach

Raf Sels, CEO van SBB Accountants & Adviseurs ©Marco Mertens

SBB, een accountants- en adviesbureau met 30 kantoren in Vlaanderen, vaart de laatste jaren een nieuwe koers. Hun accountants nemen steeds meer de rol op van ondernemerscoach met gespecialiseerd fiscaal en zakelijk-juridisch advies. Die adviseursrol koppelt SBB bovendien aan een sterk ontwikkeld digitaal luik.

SBB besloot om een nieuwe invulling te geven aan de term “accountant”. Vroeger kwamen klanten bij ons met vragen over hun boekhouding, btw of belastingaangifte. Maar nu zien ze in ons een strategische partner, iemand die meedenkt en hun zaak vooruithelpt’, vertelt Raf Sels, CEO van SBB Accountants & Adviseurs.

Een rondvraag bij klanten bevestigde dat gevoel. ‘Twee derde van onze klanten noemde onze specifieke kennis van hun sector “extreem belangrijk”. Ondernemers willen iemand die vlot bereikbaar is en met hen meedenkt over hun zaak. Daar hebben wij de kennis en expertise voor. Vandaar de overstap van accountant naar ondernemerscoach.’

‘Dagelijkse taken gebeuren online, langskomen doe je voor persoonlijk advies.’
Raf Sels
CEO van SBB Accountants & Adviseurs

Die evolutie steunt op twee grote pijlers. ‘Allereerst hebben we heel wat nieuwe tools zoals ons digitaal klantenplatform sbbSLIM en de e-invoicingtool sbbFACT, waarmee ondernemers hun boekhouding kunnen digitaliseren. Zo kunnen onze klanten hun facturatie volledig online bijhouden, maar ook alle evoluties qua winst, kosten en bedrijfsresultaten in realtime opvolgen via dashboards’, zegt Raf Sels.  

‘Daarnaast versterkten we onze lokale teams met verschillende experts, zoals juridische en fiscale adviseurs en successieplanners. Zij buigen zich samen met de dossierbeheerder over specifieke adviesvragen en worden op hun beurt ondersteund door ons centrale kenniscentrum, een studiedienst met specialisten inzake personenbelasting, btw, omgevingsreglementering, vennootschapsrecht, ondernemingsrecht,  …’, legt Raf Sels uit. ‘Het resultaat: betere service en proactief advies voor de klant.’

Ondernemen mét onze klanten

Een concreet voorbeeld? Stel dat je als klant je familiebedrijf wil overlaten aan je zoon of dochter. ‘Dan kan je vanzelfsprekend terecht bij je SBB-accountant’, zegt Raf Sels. ‘Hij of zij kent je zaak immers het beste, maar  verzamelt ook de nodige experts rond zich om alles in goede banen te leiden. Zo hoef jij zelf niet op zoek naar juridische experts. Onze regionale adviseurs bezorgen je een brede kijk en een toekomstgericht advies dat aan alle juridische vereisten voldoet. Zo ontzorgen we onze klanten en bieden we hen de zakelijke ondersteuning waarnaar ze op zoek zijn.’

Gezocht: expertise en talent

Om hun transformatie een boost te geven, is SBB op zoek naar heel wat talent. Zowel jonge als meer ervaren profielen komen in aanmerking. Interesse? Bekijk dan zeker onze vacatures voor btw-consultants, taxconsultants, consultants vennootschapsrecht, senior dossierbeheerders/accountants, junior dossierbeheerders/accountants, junior en senior milieuadviseur en een .NET architect.

Alle info vind je op: www.sbbjobs.be

 

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.