Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Investeren in een groen, duurzaam paradijs midden in de Portugese natuur

Meteen toegang tot een zonnig strand, rustgevend natuurgebied en hypermoderne sportaccommodaties… Dat klinkt als een toplocatie voor uw ideale vakantie! Maar het kan ook een veilige investering zijn in tijden van crisis: voor wie overweegt een luxe villa of tweede thuis te kopen, is er één locatie verstandiger dan ooit: het exclusieve golf- en villaresort Quinta do Lago in de Algarve.

Al bijna 50 jaar is het vijfsterrenresort Quinta do Lago een vaste waarde in Portugal, geliefd om zijn luxueuze villa’s, in traditionele of moderne stijl, waar vakantie echt vakantie is. De state-of-the-art-nieuwbouwvilla’s werden uitgerust met de nieuwste domotica en beveiliging. Op het resort oogsten het ultramoderne sportcentrum The Campus, de drie golfterreinen van wereldklasse en de verfijnde restaurants veel roem. Bovendien ligt Quinta do Lago ideaal, naast een weergaloos natuurgebied en de ongerepte stranden van Ria Formosa, op een boogscheut van de authentieke stad Faro en dorpjes vol Portugese charme.

Wereldklasse met topservice

Advertentie

Quinta do Lago beheert een knap portfolio villa’s en appartementen en biedt daarbij een naadloze service: van aankoop over ontwerp, bouw, tuinaanleg en interieur tot het uitgebreide aanbod van Resort Services. Alle zorgen worden uit handen genomen, zowel bij de kopers als de huurders van een villa of een appartement.

Investeren in duurzaamheid

‘COVID-19 veranderde onze kijk op hedendaags wonen en vooral onze prioriteiten’, zegt Sean Moriarty, CEO van Quinta do Lago. ‘Vandaag hechten kopers nog meer waarde aan elementen als natuur, milieu, rust en veiligheid bij hun woonstkeuze. De Algarve, en in het bijzonder Quinta do Lago, past perfect bij deze nieuwe benadering.’

Quinta do Lago Golf (South Course)

Het resort benutte het coronajaar om te investeren in duurzaamheid. Zo renoveerde het de South Course, een van de drie golfbanen en het kroonjuweel van Quinta do Lago, voor een budget van 7 miljoen euro. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de GEO Foundation, een referentie op wereldniveau qua duurzaamheid. En sinds 2019 levert de Quinta Farm, een eigen boerderij in het hart van het domein, bioproducten van eigen bodem aan de twaalf restaurants van het resort. De vis voor het visrestaurant Casa do Lago komt van een lokale visser. Het restaurant onderging in 2020 een renovatie ter waarde van 1,4 miljoen euro.

San Lorenzo North, het jongste project

Meer informatie? Surf naar quintadolago.com

Quinta do Lago noteerde in 2020, een jaar vol uitdagingen, een stijging van 47 procent in aanvragen voor onbebouwde percelen en zelfs een verdubbeling van de verkoop van onbebouwde percelen. Terwijl minder villa's en appartementen in herverkoop werden gebracht door eigenaren en er wegens de lockdown minder bezichtigingen konden doorgaan, stelt Quinta do Lago vast dat er een grotere interesse van kopers was voor onbebouwde percelen in de zone San Lorenzo North. In het eerste kwartaal van 2021 bleef de interesse groot, met een aanzienlijke stijging in leads en verkoop ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

San Lorenzo North

‘Kopers blijven investeren in Quinta do Lago, waarbij er vooral veel interesse is in ons jongste, exclusieve project San Lorenzo North’, verklaart Sean Moriarty. ‘Want dat biedt een zeldzame opportuniteit.’ Er worden 26 grote stukken bouwgrond,  het kleinste beschikbaar perceel is 2.325 m2, te koop aangeboden voor de bouw van ruime, indrukwekkende villa’s met een ultramodern interieur, grote privacy en unieke uitzichten. De perceelprijzen hebben een indrukwekkende startprijs van 3,2 miljoen euro bereikt, een stijging van 26 procent in de afgelopen zeven jaar. ‘San Lorenzo North dankt zijn succes aan de flexibiliteit, want kopers krijgen de kans om hun eigen droomhuis te bouwen, aangepast aan hun unieke wensen, wat nog nooit zo belangrijk was als in het afgelopen jaar. We verwachten geen significante impact op de prijzen van onroerend goed als gevolg van COVID-19’, besluit Sean Moriarty.

Goed om te weten: volgens het 49 jaar oude masterplan mag maar 9 procent van Quinta do Lago bebouwd worden. Dus Quinta do Lago is én blijft een groen, duurzaam paradijs op aarde.

Quinta do Lago in een oogopslag
 • ongerept strand van Ria Formosa
 • onderdeel van het uniek Ria Formosa Natural Park vlakbij
 • 300 dagen zon per jaar
 • het authentieke stadje Faro ligt op slechts een kwartiertje rijden
 • topservice bij nieuwbouw, herverkoop en verhuur van luxewoningen en appartementen
 • volop natuur, want maar 9 procent van de beschikbare 645 hectare van Quinta do Lago mag bebouwd worden
 • Quinta do Lago is drie keer zo groot als Monaco
 • ultramoderne multisport-hub The Campus
 • 12 restaurants, van een familierestaurant tot het gastronomische Casa Velha, aanbevolen door Michelin
 • drie golfterreinen van wereldklasse, waaronder de duurzaam gerenoveerde South Course
 • nieuwe state-of-the-artvilla’s in San Lorenzo North
 • bioboerderij Quinta Farm midden in het resort

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.