Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Als er geen kandidaten voor de job zijn, dan zullen wij ze vormen’

Yves Vandenborre, training Advisor bij Randstad Group (© Frank Toussaint)

De vaardigheden van mensen via gerichte trainingen of opleidingsprogramma’s afstemmen op de noden van de arbeidsmarkt is cruciaal nu sommige jobs in snel tempo veranderen of verdwijnen, er nieuwe verschijnen en knelpuntvacatures moeilijk ingevuld raken. ‘Wij verbinden organisaties met talenten via de best passende opleidingen’, getuigt Yves Vandenborre, Training Advisor bij hr-dienstverlener Randstad Group.

Snelle jobgerelateerde trainingen, specifieke leertrajecten op maat van ondernemingen, sectoren of knelpuntberoepen, en meer dan honderd e-learnings in twaalf talen: zo verkleint Randstad de kloof tussen de competenties van werkzoekenden en de noden van werkgevers.

‘Dankzij opleidingen, omscholings- en herscholingstrajecten vullen we zeer gericht vacatures in’, vertelt trainingsexpert Yves Vandenborre.

‘Talenten versterken via ons trainingsaanbod hun skills of ze leren er nieuwe aan. Daarna zijn deze mensen meteen inzetbaar.’ Vorig jaar bood Randstad meer dan 40.000 opleidingen aan, 3.200 daarvan gebeurden in samenwerking met externe opleidingspartners.

‘Concreet vertaalt zich dat in 75.000 uur opleiding’, becijferde Yves Vandenborre. ‘De slaagkansen en voordelen voor zowel de kandidaten als de werkgevers zijn groot. Gemiddeld leiden die opleidingen in 90 procent van de gevallen naar werk.’

Vinger aan de pols

De consultants van Randstad liggen mee aan de basis van dat succes. Het gaat daarbij niet enkel over de vraag ‘Wat kan je?’ maar ook wat ‘Wat wil je kunnen?’ en ‘Hoe kunnen wij je daarbij helpen?’ Zij kijken verder dan het cv en registreren de huidige vaardigheden, interesses en ambities van talenten via persoonlijke contacten.

Vorming helpt mensen om de beste versie van zichzelf te worden.

Yves Vandenborre
Training Advisor bij Randstad Group

Daarnaast brengen de consultants via gesprekken met werkgevers ook nieuwe professionele rollen, structureel openstaande vacatures en arbeidsmarktnoden in kaart.

Zo ontstaat er een duidelijk beeld over welke skills kandidaten nog willen verscherpen of ontwikkelen. Vervolgens kunnen talenten in contact gebracht worden met de best passende training – met het oog op het vinden van werk.

‘Bij Randstad staan mensen en hun competenties centraal’, benadrukt Yves Vandenborre. ‘Vorming helpt mensen om de beste versie van zichzelf te worden, klaar voor de arbeidsmarkt van vandaag én morgen.’

Opleidingspionier

Gericht focussen op trainingen en vorming is niet nieuw voor Randstad. Sinds de jaren ‘90 pioniert het bedrijf al op dat vlak.  Ook zijn er kortlopende opleidingen in functie van de vraag van bedrijven in onder meer logistiek, veiligheid, transport en hr. 

‘Portilog is een mooi voorbeeld van onze opleidingssamenwerking met een specifieke sector, in dit geval de havens van Antwerpen en Zeebrugge’, verduidelijkt Yves Vandenborre.

‘Randstad-talenten volgen een intensieve online opleiding op de werkplek. Uiteindelijk kiezen ze de job die het best bij hen past.’ Al meer dan 1.500 mensen hebben dat opleidingstraject gevolgd. Meer dan 80% van hen is na de cursus ook effectief gestart in de logistieke sector.

Unieke intermediaire partner

Yves Vandenborre vat het nog eens samen: ‘Enerzijds zoomen we in op de noden van bedrijven, anderzijds op de aanwezige competenties op de arbeidsmarkt. Als er geen gepaste kandidaten zijn, dan zullen wij ze vormen. We zijn veel meer dan een uitzendbedrijf. We organiseren alles rondom werk. We willen goed geregeld werk aanbieden voor iedereen die wil en kan werken. Iedereen moet een volwaardige kans krijgen op de arbeidsmarkt en we moeten hen op een goede manier begeleiden. Bijscholen, omscholen en herscholen speelt daarin een cruciale factor.’

Benieuwd naar de opleidingskansen via Randstad?

Ontdek hier hoe talenten dé skills verwerven om meteen bij u te starten.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.