Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Atlas Copco: ‘Studierelevante bijbanen zijn voor ons een krachtig rekruteringskanaal’

V.l.n.r. Joy Cools, Siemen Parton, Nathalie Smeets, Wout Sneyers (Atlas Copco) en Vivian Roks (Randstad) ©Frank Toussaint

Bedrijven die inzetten op studierelevante bijbanen krijgen sneller en flexibel toegang tot langgeschoolde medewerkers. Bovendien versterken ze er hun talentpool van morgen mee. ‘Dit systeem leidt bij ons in veel gevallen tot vaste aanwervingen’, getuigt hr-medewerker Joy Cools van Atlas Copco.

Studierelevante bijbanen worden in ons land steeds populairder. Via deze weg kunnen studenten kennismaken met het werkveld, tijdens een studentenjob die in het verlengde ligt van hun interesses en studierichting. Bedrijven krijgen er in één klap extra medewerkers bij die hun opgebouwde studiekennis in de praktijk omzetten. Randstad Young Talents slaat op dat vlak al sinds 2012 een brug tussen het bedrijfsleven en jobstudenten.

Randstad Young Talents

Meer weten over studierelevante bijbanen of het aanwerven van schoolverlaters? Neem dan contact op met Randstad.

‘Vandaag begeleiden we studenten op 31 Belgische faculteiten en onderwijsinstellingen naar studierelevante bijbanen’, verduidelijkt Vivian Roks, Strategic Innovation Lead bij Randstad Group. ‘Tijdens coachings bekijken onze consultants gericht de interesses, talenten en competenties van de studenten. Op basis daarvan stellen we hen een passende studiegerelateerde job in het bedrijfsleven voor.’ Die bijbaan kan zowel tijdens het academiejaar als in vakantieperiodes uitgevoerd worden. Dit gebeurt gedurende één of meerdere maanden en op structurele basis, één tot enkele dagen per week of projectmatig.

Advertentie

‘We laten jonge talenten op hun ritme voelen, proeven en ondervinden wat een job bij ons concreet inhoudt’

Joy Cools
Talent & Branding Ambassador bij Atlas Copco Airpower

Voordelen voor studenten én werkgevers

Atlas Copco, marktleider op het vlak van compressoren, generatoren en vacuümpompen, zet sterk in op maattrajecten voor studenten. Tijdens de studieloopbaan komt het bedrijf meermaals met hen in contact, onder meer via bedrijfsbezoeken, gastcolleges, stage, thesisonderzoek en jobbeurzen. ‘We werken ook volop met het systeem van studierelevante bijbanen’, vertelt Talent & Branding Ambassador Joy Cools. ‘Zo slagen we erin om diverse functies in te vullen met studenten die hun kennis onmiddellijk in de praktijk kunnen toepassen.’

Veelgevraagde profielen zoals ingenieurs, economische specialisten, IT’ers en logistieke medewerkers vindt Atlas Copco via deze weg. ‘We laten jonge talenten op hun ritme voelen, proeven en ondervinden wat een job bij ons concreet inhoudt, en welk pad ze willen bewandelen binnen hun toekomstige carrière’, klinkt het. Dankzij de geboden ervaringen, autonomie en verantwoordelijkheden zitten studenten en pas afgestudeerden beter op hun plaats en starten ze sterker aan hun professionele carrière.

‘Een studierelevante bijbaan is voor álle betrokken partijen een krachtig wapen in de war for talent’

Vivian Roks
Strategic Innovation Lead bij Randstad Group Belgium

Resultaten en vaste aanwervingen

Dat leidt tot verbluffende resultaten. Van de 55 mensen die Atlas Copco het voorbije academiejaar aan een studierelevante bijbaan hielp, stroomden er uiteindelijk 10 door naar een vaste betrekking bij het bedrijf. ‘Het gaat dan enkel nog maar over de laatstejaarsstudenten die we een eerste vaste job hebben geboden’, specificeert Cools. ‘Onder hen zijn er 22 nog niet afgestudeerd, maar zij keren dit academiejaar wél bij ons terug. De kans bestaat dus dat we volgende zomer ook hun eerste werkgever worden.’

Voor laatstejaars organiseren de Randstad-consultants ook cv-coachings, rollenspelen en groepssessies rond networking, het gebruik van sociale media en personal branding om hen optimaal voor te bereiden op hun eerste werkervaring. ‘Na de studies begeleiden we pas afgestudeerden ook naar een job op maat van hun talenten, ambities en interesses’, besluit Roks. ‘Eigenlijk is het simpel: een studierelevante bijbaan is voor álle betrokken partijen een krachtig wapen in de war for talent.’

Randstad Young Talents

Meer weten over studierelevante bijbanen of het aanwerven van schoolverlaters? Neem dan contact op met Randstad.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.