Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Employability slaat de brug tussen bedrijven en kwetsbare werkzoekenden’

Sabine Lambrichts, National Manager Employability bij Randstad RiseSmart ©Christophe Ketels

Een werkzaamheidsgraad van 80% zal de krapte niet oplossen, hoe hoger de werkzaamheidsgraad hoe groter de krapte. Bedrijven zullen elk talent moeten benutten. ‘Jaarlijks begeleiden we meer dan 10.000 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarvan stroomt 75 procent door naar een job’, vertelt Sabine Lambrichts, National Manager Employability bij Randstad RiseSmart.

Een geïntegreerd, duurzaam en inclusief HR-beleid is door de huidige krapte op de arbeidsmarkt belangrijker dan ooit. Een cruciale pijler hiervan is employability: een holistische benadering waarbij mensen productief, gemotiveerd en gezond kunnen werken als de beste versie van zichzelf. Een goede manier om dit te bereiken is via het aanwerven van enthousiaste talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk aan anderstaligen, langdurig zieken, asielzoekers en mensen met een beperking.

Wilt u meer weten over employability en hoe deze aanpak uw organisatie vooruit kan helpen? Neem dan contact op.

‘Via employability slaan wij een brug tussen kwetsbare werkzoekenden, de arbeidsmarkt en bedrijven’, vertelt Sabine Lambrichts, National Manager Employability bij Randstad RiseSmart. Haar divisie oriënteert en begeleidt kwetsbare talenten naar werk in opdracht van organisaties zoals VDAB, Forem, Actiris en steden en gemeenten. ‘Dit vereist niet alleen ondersteuning van werkzoekenden, maar ook de juiste acties van bedrijven.’

Advertentie

Holistische benadering

Die employability-aanpak steunt op verschillende niet-lineaire aandachtspunten. Randstad focust in de eerste plaats op competenties en talenten, en niet louter op diploma’s en ervaring. ‘We analyseren grondig wat mensen kunnen en willen, en bekijken de competenties die écht noodzakelijk zijn voor een functie’, zegt Lambrichts. ‘Daarna volgt een begeleidingstraject dat kan gaan van 3 maanden tot 2 jaar, afhankelijk van de persoon of de doelgroep. Vervolgens wordt er een passende job op maat gezocht. 

‘Als alle mensen binnen een onderneming kunnen groeien en werken als de beste versie van zichzelf, dan plukt iedereen daar de vruchten van: de medewerkers, het bedrijf én de klanten’

Sabine Lambrichts
National Manager Employability bij Randstad RiseSmart

Daarnaast begeleidt Randstad Risesmart ook bedrijven die bouwen aan een inclusieve werkomgeving, want een inclusieve bedrijfscultuur creëer je niet in één dag. Inclusief ondernemen vraagt om een duidelijke strategie rond diversiteit en inclusie. De visie rond inclusie en diversiteit moet door iedereen binnen de organisatie worden gedragen’, vertelt Lambrichts. 

‘Het start bij het analyseren van de werkplek om noden, drempels en opportuniteiten voor een vlotte integratie te identificeren’, zegt Lambrichts. Trainingen rond leidinggeven aan een divers team en inclusieve communicatietrainingen voor alle collega’s maken daar ook deel van uit. Dat zijn belangrijke stappen die je moet nemen alvorens duurzaam aan de slag te gaan met het aanboren van nieuwe vijvers in het selectieproces.’  

Voordelen voor alle partijen

Niet alleen het selectieproces is cruciaal, Randstad Risesmart helpt bedrijven bij het opzetten van een goede ondersteuning voor nieuwe mensen en hun collega’s op de werkplek. ‘Daar hoort ook een weldoordacht loopbaanbeleid bij’, benadrukt Lambrichts. ‘Een holistische employability-aanpak, op maat van organisaties, komt uiteindelijk álle medewerkers ten goede, en niet alleen de talenten binnen kwetsbare doelgroepen.’

Met andere woorden: bedrijven die de juiste employability-principes verweven in hun HR-beleid versterken daarmee ook hun totale talentmanagement. ‘Als alle mensen binnen een onderneming kunnen groeien en werken als de beste versie van zichzelf, dan plukt iedereen daar de vruchten van: de medewerkers, het bedrijf én de klanten’, besluit Lambrichts.

Wilt u meer weten over employability en hoe deze aanpak uw organisatie vooruit kan helpen? Neem dan contact op.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.