Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Belg belegt het liefst in duurzame bedrijven met een positieve impact

In welke sectoren wil de Belg het liefst beleggen? ‘Uit onze nieuwe Schroders Belgian Investor Survey blijkt dat de voorkeur uitgaat naar de energietransitie, de farmaceutische industrie en bedrijven die duurzame ontwikkeling centraal stellen’, vertelt Wim Nagler, Head of Institutional Relations Benelux bij Schroders.

Uit de bevraging van investeringsmanager Schroders blijkt dat 33 procent van de Belgen wil beleggen in bedrijven die zich bezighouden met de energietransitie.‘ Dit komt door de fors gestegen benzine-, diesel- en gasprijzen en de zoektocht naar alternatieve energie om minder afhankelijk te zijn van Russische olie en gas’, verduidelijkt Wim Nagler.

Rendement versus duurzaamheid

Opmerkelijk is dat de respondenten veel belang hechten aan de duurzaamheid van de fondsen, transparante informatie over de bedrijven waarin ze beleggen en het advies van experts – meer dan aan de directe rentabiliteit van de fondsen.

Het is een positieve evolutie dat beleggers steeds beter geïnformeerd willen worden over het goede bestuur van bedrijven.

Marie-Noëlle De Greef
Senior Consultant bij Schroders Belgium

Marie-Noëlle De Greef, Senior Consultant bij Schroders Belgium

Slechts 19 procent geeft aan dat de aard van het bedrijf niet veel uitmaakt, zolang de belegging maar opbrengt. ‘Rendement was vroeger nochtans dé prioriteit van beleggers‘, zegt Marie-Noëlle De Greef, Senior Consultant bij Schroders Belgium. ‘Het feit dat ze steeds beter geïnformeerd willen worden over het goede bestuur van bedrijven is eveneens een positieve evolutie – ook voor onze planeet.’

Farma als investering

Ook bedrijven die investeren in farmaceutisch en geneeskundig onderzoek zijn populair bij beleggers (20%). Ook daar is volgens Wim Nagler een actuele verklaring voor. ‘De coronapandemie en de lockdowns hebben veel mensen doen inzien hoe kwetsbaar de bevolking is voor ziektes, en hoe belangrijk farmabedrijven zijn om deze te bestrijden en te voorkomen.’

De coronapandemie heeft veel mensen doen inzien hoe kwetsbaar de bevolking is voor ziektes, en hoe belangrijk farmabedrijven zijn om deze te bestrijden en te voorkomen.

Wim Nagler
Head of Institutional Relations Benelux bij Schroders

Het hoeft niet te verwonderen dat mensen tussen de 55 en 70 jaar (63%) nog meer geïnteresseerd zijn in deze sector dan 18- tot 34-jarigen (48%), gezien hun stijgende zorgnoden op latere leeftijd.

Vastgoed, crypto en grote steden

Wim Nagler, Head of Institutional Relations Benelux bij Schroders

Verder belegt 20 procent van de Belgen in vastgoed (niet voor persoonlijke hypothecaire kredieten). Cryptocurrencies, waar iedereen het over heeft, spreken slechts 4 procent van de respondenten aan. Vooral de actieve bevolking en jongeren onder de 35 jaar (10%) experimenteren hiermee.

‘In de toekomst zal beleggen in de modernisering en aanpassing van grote steden aantrekkelijke kansen bieden’, weet Wim Nagler nog toe te voegen. ‘Onder andere investeringen op vlak van infrastructuur, ICT, klimaateffecten, veiligheid en levenskwaliteit zullen de komende jaren interessante investeringsmogelijkheden bieden.’

Over Schroders

Schroders is een gespecialiseerde vermogensbeheerder die over een van de grootste wereldwijde netwerken in de branche beschikt. Meer dan 365 portfoliomanagers en analisten richten zich op het ontwikkelen en aanbieden van transparante en klantgerichte beleggingsoplossingen. Meer weten over de Schroders Belgian Investor Study en de vertaalslag naar beleggingsopportuniteiten bij Schroders?
Bezoek de website www.schroders.be of neem contact op met uw beleggingsadviseur.

WIM NAGLER

Wim Nagler is Head of Institutional Benelux voor Schroders, verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten en relatiebeheer van institutionele relaties in Nederland, België en Luxemburg. Voordat hij bij Schroders in dienst trad, werkte hij bij onder andere bij Barclays, Lehman Brothers, BSCC, Accenture, Air Liquide en Shell.

MARIE-NOËLLE DE GREEF

Marie-Noëlle De Greef is een onafhankelijke Senior Consultant voor Schroders Belgium. Ze is een gepassioneerde ‘change enabler’ die transformaties ondersteunt teneinde het volledige potentieel van teams en organisaties te ontsluiten die ESG hoog op hun agenda hebben staan. Ze werkte meer dan 20 jaar in de financiële dienstverlening, waar ze verschillende functies bekleedde. De laatste tien jaar was ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een geïntegreerde merk- en communicatiestrategie voor ING in België en Nederland. 

Beleggen brengt risico's met zich mee. Het is niet zeker dat u uw inleg terug ontvangt. Marketingmateriaal. Uitgegeven door Schroder Investment Management (Europe) S.A., 5, rue Höhenhof, L-1736 Senningerberg, Luxemburg. R.C.S. Luxembourg: B 37.799.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.