Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Finbox zet accountants op het digitale pad

Michael Custers, chief marketing officer bij SD Worx

‘Met de Finbox maken we van de accountant een CFO op afstand’, zegt Michael Custers, chief marketing officer bij SD Worx. De nieuwe toepassing, die in maart gelanceerd werd, helpt accountants een aanzienlijk deel van hun administratieve takenpakket te automatiseren, zodat er meer tijd vrijkomt voor onder andere advies, groei en bijscholing.

Ze zijn met meer dan 11.000 in ons land, en ze werden de voorbije jaren steeds meer bedolven onder administratief werk. Accountants ‘verliezen’ heel wat tijd met het verwerken en invoeren van facturen en allerlei betalingsdocumenten van klanten. Zo komt hun adviserende rol – die sterk aan belang gewonnen heeft – onder druk te staan.

Meer weten over SD Worx Finbox? Bekijk deze pagina en vraag gerust een demo aan.

Advertentie

‘Bovendien is er een stevig tekort aan accountants in ons land’, zegt Michael Custers. ‘Het beroep staat niet voor niets al jaren in de top tien van de knelpuntberoepen. Een efficiëntere invulling van de job kan ook op dat vlak winst opleveren. Accountants leveren steeds meer gespecialiseerde diensten. Elke technologie die daar tijd voor kan vrijmaken, is welkom.’

Andere klant, andere software

Daarom ontwikkelde SD Worx een gloednieuwe tool: de Finbox. Die automatiseert het grootste gedeelte van het administratieve proces gelinkt aan de loonverwerking. ‘Hiervoor stellen we, als hr-dienstverlener en sociaal secretariaat, de boekingsdata waarover we beschikken via een laagdrempelig plug and play-systeem ter beschikking van alle accountants’, zegt Tanguy Nicolay, product owner en bezieler van de Finbox.

Accountants leveren steeds meer gespecialiseerde diensten. Elke technologie die daar tijd voor kan vrijmaken, is welkom.

Michael Custers
chief marketing officer bij SD Worx

Het maakt niet uit welke boekhoudsoftware accountants gebruiken. Vaak verschilt die software ook van klant tot klant. Net de naadloze integratie met verschillende boekhoudpakketten is nieuw in de markt. Boekhouders die  de Finbox gebruiken, hoeven de data gelinkt aan de loonberekening niet langer zelf in te brengen of te dubbelchecken.

Tanguy Nicolay, bezieler van de Finbox: 'Onze tool verkleint de potentiële foutenmarge bij accountants.'

‘Door proactief en automatisch te werken verkleint niet enkel de potentiële foutenmarge, boekhouders sparen ook heel wat tijd uit. Alle data worden automatisch en in realtime ingelezen, en je moet niet telkens opnieuw inloggen in een ander programma’, legt Tanguy Nicolay uit.

Meer toegevoegde waarde

SD Worx berekende dat accountants die de nieuwe tool gebruiken tot een halfuur per klantendossier besparen. ‘Dat levert tijdswinst op voor zowel de boekhouder, maar ook voor kmo’s en de ondernemers waarvoor ze werken’, stipt Michael Custers aan.

‘Onze Finbox biedt accountants de kans zich meer toe te leggen op hun kernactiviteit, en op termijn meer toegevoegde waarde te bieden voor hun eindklanten. Finaal wordt iedereen daar beter van. Als HR-partner vinden wij het onze taak om in te spelen op de noden van onze klanten én van de markt, en waar nodig innovatieve oplossingen te introduceren.’

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.