shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Aedifica bundelt de krachten met Dunavast-Sonneborgh voor de ontwikkeling van zorgvastgoed in Nederland

Aedifica gaat een strategische samenwerking aan met Dunavast-Sonneborgh om samen in Nederland zorgvastgoed te ontwikkelen, in het bijzonder in het reguliere zorgsegment: - Opportuniteit voor Aedifica om een nieuwe pipeline van kwalitatieve (her)ontwikkelingsprojecten op te bouwen - Dunavast en Sonneborgh zijn ervaren vastgoedontwikkelaars en investeerders met een uitgebreid netwerk in het reguliere segment van de Nederlandse zorgmarkt

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Aedifica is zeer verheugd om deze strategische samenwerking met Dunavast-Sonneborgh aan te kondigen. Door de krachten te bundelen creëren we een nieuwe opportuniteit om kwalitatieve ontwikkelingsprojecten aan ons investeringsprogramma toe te voegen en verder te blijven groeien in de Nederlandse markt. Door onze kennis, netwerk en financiële slagkracht te combineren, komen we tegemoet aan de groeiende vraag naar futureproof zorgvastgoed en zullen nog meer Nederlandse ouderen kunnen rekenen op duurzame en innovatieve zorgconcepten die bewoners de ruimte geven om zorg te ontvangen op de manier die zij verkiezen.”

Eric Scheijgrond, Country Manager van Aedifica Nederland, voegt daaraan toe: “Het Nederlandse Aedifica-team kijkt ernaar uit om binnen de contouren van deze samenwerking nieuwe zorgvastgoedprojecten te ontwikkelen in de Nederlandse zorgmarkt.”

Aart Jan Verdoold, CEO van Dunavast, stelt: “De zorgvraag voor ouderen is complex en de ontwikkeling van zorgvastgoed erg specialistisch, daarom hebben wij eerder dit jaar al een meerderheidsbelang in Sonneborgh genomen. Door deze samenwerking met Aedifica creëren wij nog meer speelruimte om zorgvastgoed te ontwikkelen. Samen hebben wij het doel kwalitatief hoogwaardige zorgwoningen voor ouderen te creëren.” Peter Schiphorst, Directeur van Sonneborgh, voegt daaraan toe: “Ik ben erg trots op deze verbintenis en kijk uit naar de samenwerking. Samen zijn we nog beter in staat om oplossingen te creëren voor de grote behoefte aan duurzame, kwalitatieve en betaalbare huisvesting voor mensen met een zorg- en ondersteuningsvraag in Nederland.”

Beschrijving van het samenwerkingsverband

Aedifica en Dunavast-Sonneborgh bundelen hun krachten en hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met als doel futureproef zorgvastgoed in Nederland te ontwikkelen. Via gefocuste jointventurestructuren zullen interessante (her)ontwikkelingsprojecten en grondposities worden verworven en zal op lange termijn in de ontwikkelde gebouwen worden belegd. De partijen hebben de ambitie om een portefeuille van ca. 100 miljoen € te ontwikkelen met een focus op het reguliere zorgsegment. Er worden reeds een aantal investeringsopportuniteiten bestudeerd, waarover te gepasten tijde zal worden gecommuniceerd.

Over Dunavast en Sonneborgh

Dunavast heeft zich sinds haar oprichting in 2007 stevig verankerd in de vastgoedbranche. Het bedrijf richt zich op beleggingen in hoogwaardige ontwikkelingsprojecten en heeft bijna 15 jaar ervaring in de Nederlandse woon,- zorg- en retailvastgoedsector. Eerder dit jaar nam Dunavast een meerderheidsbelang in Sonneborgh. In het verleden ontwikkelde Dunavast reeds een aantal zorggebouwen voor Aedifica. Sonneborgh ontwikkelt al bijna 25 jaar vastgoed bestemd voor de residentiële sector, de sociale sector en de zorgsector. Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk opgebouwd binnen het reguliere segment van de Nederlandse zorgmarkt. Daarnaast investeert Sonneborgh sinds 2015 in zorgvastgoed door het initiëren van vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele investeerders.

Aedifica in Nederland

Aedifica deed haar eerste investeringen in Nederland in 2016. Vijf jaar later heeft de Groep een portefeuille opgebouwd van 71 zorglocaties met een totale waarde van meer dan 560 miljoen €. Samen bieden deze gebouwen plaats aan meer dan 3.000 bewoners. Bovendien heeft Aedifica in Nederland reeds een investeringsprogramma lopen in 15 ontwikkelingsprojecten voor een bedrag van ca. 70 miljoen €. Met dit samenwerkingsverband heeft Aedifica een nieuwe opportuniteit gecreëerd om verder te blijven groeien in de Nederlandse markt.

...

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud