shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Aedifica investeert 22 miljoen € in 5 zorgvastgoedsites in Finland

1/7 Aedifica investeert 22 miljoen € in 5 zorgvastgoedsites in Finland - Acquisitie van 3 zorgvastgoedsites die reeds in exploitatie zijn in Kokkola en ontwikkeling van 2 nieuwe projecten in Kangasala en Oulu - Totale investering: ca. 22 miljoen € - Gemiddeld brutohuurrendement: ca. 7% - Totale capaciteit: 174 bewoners & 87 kinderen

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Aedifica is zeer verheugd dat Hoivatilat de Finse zorgvastgoedportefeuille verder uitbreidt. We investeren ca. 22 miljoen € in de acquisitie van drie volledig operationele zorgvastgoedsites en de ontwikkeling van 2 nieuwe projecten, die in totaal plaats bieden aan 261 bewoners en kinderen. We kijken ernaar uit om samen met ons Finse Hoivatilat-team verder te blijven investeren in futureproof zorgvastgoed.”

Jussi Karjula, CEO van Hoivatilat, stelt: “Als deel van de Aedifica-groep bestaat onze strategie er ook uit om kwalitatieve zorglocaties en -portefeuilles te verwerven die reeds in exploitatie zijn, naast ons eigen actieve projectontwikkelingswerk. Ik ben verheugd over de zopas verworven gebouwen en nieuwe ontwikkelingsprojecten, die een mooie aanvulling vormen op onze portefeuille. Samen creëren we een betere samenleving.”
1. Acquisitie van 3 zorgvastgoedsites in Kokkola (Finland)
Aedifica investeert ca. 12,5 miljoen € in de acquisitie van een portefeuille van 3 zorgvastgoedsites in Kokkola (Finland).
Beschrijving van de sites
De 3 zorgvastgoedsites zijn gelegen in Kokkola (48.000 inwoners) en werden tussen 2011 en 2016 gebouwd. Ilkantie 1 bevindt zich in het centrum van Kokkola en biedt plaats aan 56 ouderen en 17 personen met een handicap met hoge zorgbehoeften. De woonzorgcentra Metsämäentie 62 en Kärrytie 1 bevinden zich in de nabijheid van het stadscentrum en zijn specifiek afgestemd op de noden van ouderen met hoge zorgbehoeften, en zal een nieuwe thuis bieden aan 26 en 23 bewoners.
Beschrijving van de transactie
Op 28 juni 2021 heeft Hoivatilat Oyj 100% van de aandelen verworven van de vennootschap die eigenaar is van de sites. De conventionele aanschaffingswaarde1 bedraagt ca. 12,5 miljoen €.
Beschrijving van de uitbater en de huurovereenkomsten
97 eenheden van deze portefeuille worden geëxploiteerd door Attendo, een gevestigde private speler in de Finse ouderenzorgsector die momenteel ca. 13.000 bedden exploiteert. De Attendo-groep heeft bijna 40 jaar ervaring in de zorgsector en is de grootste private zorgverlener in Noord-Europa met meer dan 24.000 medewerkers op meer dan 700 locaties. De groep exploiteert thans 29 Aedifica-sites
17 eenheden van deze portefeuille worden geëxploiteerd door Soite. Soite is een openbare exploitant van verschillende gemeenten die actief zijn in de regio Midden-Ostrobotnië. Het biedt primaire en gespecialiseerde gezondheids- en sociale diensten aan. Soite werd in 2017 opgericht en heeft 3.800 werknemers.
8 eenheden van deze portefeuille worden geëxploiteerd door Kårkulla. Kårkulla is een openbare exploitant die steun en diensten verleent aan mensen met een verstandelijke of andere handicap en hun gezinnen. Kårkulla bestaat uit 33 tweetalige gemeenten en verleent diensten in de gehele Zweedstalige regio's in Finland. Kårkulla heeft ongeveer 1.000 werknemers.
Aedifica verheugt zich over deze samenwerkingen met kwaliteitsvolle spelers in de Finse zorgsector.
De sites worden verhuurd op basis van niet-opzegbare double net huurovereenkomsten met een WAULT2 van 8 jaar.

2. Ontwikkeling van een kinderdagverblijf Kangasala (Finland)

 

Kangasala Vällintie zal gebouwd worden in een residentiële wijk in Kangasala (32.000 inwoners). Het kinderdagverblijf is speciaal ontworpen om aan maximaal 87 kinderen onderwijs voor jonge kinderen te bieden. Het wordt ontworpen door Hoivatilat en bevindt zich op de gelijkvloers van een groter residentieel project dat door een derde partij wordt ontwikkeld. De bouwwerkzaamheden gaan in de zomer van 2021 van start en zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 opgeleverd worden.
Aedifica’s totale investering3 zal ca. 2,5 miljoen € bedragen.
Het kinderdagverblijf zal worden geëxploiteerd door Pilke, een Finse exploitant van kinderdagverblijven die innovatieve onderwijs- en opvangdiensten voor jonge kinderen aanbiedt aan meer dan 10.000 kinderen in meer dan 173 kinderdagverblijven in heel Finland, met ongeveer 2.000 medewerkers. Pilke exploiteert thans 23 Aedifica-vestigingen.
De sites worden verhuurd op basis van een nieuwe niet-opzegbare double net huurovereenkomst met een looptijd van 15 jaar.

3. Ontwikkeling van een woonzorgcentrum in Oulu (Finland)

Oulu Juhlamarssi zal gebouwd worden in een residentiële wijk in Oulu (209.000 inwoners). Het woonzorgcentrum is specifiek afgestemd op de noden van ouderen met hoge zorgbehoeften en zal een nieuwe thuis bieden aan 58 bewoners. Het is ontworpen en ontwikkeld door Hoivatilat. De bouwwerkzaamheden zijn recent van start gegaan en zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 worden opgeleverd.

Aedifica’s totale investering4 zal ca. 7 miljoen € bedragen.
Het woonzorgcentrum zal worden geëxploiteerd door Attendo (zie hierboven). De site zal worden verhuurd op basis van een nieuwe niet-opzegbare double net huurovereenkomst met een looptijd van 15 jaar.
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud