shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Aedifica investeert 36,5 miljoen € in de acquisitie van een woonzorgcentrum en in de bouw van een nieuw woonzorgcentrum in Ierland

- Acquisitie en uitbreiding van een woonzorgcentrum dat reeds in exploitatie is en acquisitie van een nog te bouwen woonzorgcentrum, beide gelegen in het grootstedelijk gebied van Dublin (Ierland) - Totale investering: ca. 36,5 miljoen € - Totale capaciteit: 182 bewoners - Initieel nettohuurrendement: ca. 5,5% - Exploitant: Coolmine Caring Services Group

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “We zijn zeer verheugd te kunnen aankondigen dat Aedifica haar Ierse zorgvastgoedportefeuille verder uitbreidt met de acquisitie van een woonzorgcentrum dat reeds in exploitatie is en zal worden uitgebreid en een gloednieuw nog te bouwen woonzorgcentrum, voor een totaal investeringsbedrag van ca. 36,5 miljoen €. Beide woonzorgcentra bevinden zich in het grootstedelijk gebied van Dublin en zullen na oplevering van de werken in totaal 182 bewoners verwelkomen. Dankzij deze transactie versterken we onze positie en zichtbaarheid op de Ierse markt, en vergroten we onze portefeuille tot bijna 90 miljoen €. Bovendien starten we een samenwerking met een nieuwe zorgexploitant in Ierland, de Coolmine Caring Services Group.”

Aedifica investeert ca. 36,5 miljoen € in de acquisitie en uitbreiding van een woonzorgcentrum dat reeds in exploitatie is en in de bouw van een bijkomend woonzorgcentrum in het grootstedelijk gebied van Dublin (IE).

Beschrijving van de sites

Woonzorgcentrum Millbrook Manor1 is gelegen in een groene wijk van Saggart, deel van het grootstedelijk gebied van Dublin (1.900.000 inwoners, County Dublin), op ca. 15 km van het stadscentrum van Dublin. Het woonzorgcentrum dateert van 2015 en werd specifiek voor zorgdoeleinden ontworpen. Momenteel biedt het huis plaats aan 63 bewoners in ruime kamers die speciaal zijn afgestemd op de noden van ouderen met hoge zorgbehoeften. Het woonzorgcentrum zal worden uitgebreid, waardoor er extra ruimte wordt gecreëerd voor 22 bewoners en de totale capaciteit van de site verhoogd wordt tot 85 bewoners. De uitbreidingswerken gaan binnenkort van start en zullen naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2022. Na de uitbreidingswerken zal Millbrook Manor ten minste een 'B' Building Energy Rating2 (BER) hebben.
Woonzorgcentrum St. Doolagh’s3 zal gebouwd worden in een groene wijk van Balgriffin, ook deel van het grootstedelijk gebied van Dublin. Het woonzorgcentrum zal tot 97 bewoners een nieuw thuis bieden in ruime kamers die specifiek zijn afgestemd op de noden van ouderen met hoge zorgbehoeften. Het gebouw zal gebruikmaken van energie-efficiënte systemen zoals warmtepompen, waardoor het een 'A'-BER zou moeten krijgen en bijdraagt aan de verdere verduurzaming van Aedifica’s vastgoedportefeuille. De bouwwerken gaan binnenkort van start en zullen naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2022.
Beschrijving van de transactie
Op 26 juli 2021 heeft Aedifica de eigendom van het bestaande gebouw (Millbrook Manor) en de grondposities verworven. De conventionele aanschaffingswaarde bedraagt ca. 18 miljoen € (13 miljoen € voor Millbrook Manor en 5 miljoen € voor St. Doolagh's). Aedifica voorziet een budget van ca. 18,5 miljoen € voor de nieuwbouw- en uitbreidingswerken (4 miljoen € voor Millbrook Manor en 14,5 miljoen € voor St. Doolagh's). De totale investering4 van Aedifica zal op termijn dus ca. 36,5 miljoen € bedragen.
Beschrijving van de uitbater en de huurovereenkomsten
Beide woonzorgcentra worden uitgebaat door Coolmine Caring Services Group. De familiale zorgexploitant heeft een solide bedrijfsmodel en biedt de bewoners een waaier van diensten aan (medische diensten, fysiotherapie, enz.). De groep exploiteert thans één woonzorgcentrum (Millbrook Manor), maar is van plan haar activiteiten in de toekomst verder uit te breiden (bijvoorbeeld door de opening van St. Doolagh's, plus de ontwikkeling van verdere nieuwbouwmogelijkheden) om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar ouderenzorg in het grootstedelijk gebied van Dublin.
Aedifica verheugt zich over deze nieuwe samenwerking met een kwaliteitsvolle speler in de Ierse ouderenzorgsector.
Zoals gebruikelijk is in Ierland, worden de woonzorgcentra verhuurd op basis van nieuwe, niet-opzegbare triple net huurovereenkomsten met een looptijd van 25 jaar die volledig worden geïndexeerd op basis van de consumentenprijsindex (CPI). Het initiële nettohuurrendement bedraagt ca. 5,5%.
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud