shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Bouw van een zorgsite in Nederland

Het project De Volder Staete Almere1 zal gebouwd worden in een groene, residentiële wijk in Almere, (212.000 inwoners, provincie Flevoland). Op deze zorglocatie zullen twee zorgresidenties gebouwd worden die een nieuwe thuis bieden aan 40 ouderen met dementie en 12 jongeren met een verstandelijke beperking. De gebouwen zullen gebruik maken van energie-efficiënte systemen, zoals een warmtepomp en zonnepanelen en zullen conform de laatste BENG2 -regelgeving worden gebouwd. Na realisatie zal de site een EPC-label A+++ krijgen en bijdragen aan de verdere verduurzaming van Aedifica’s vastgoedportefeuille. De bouwwerken zullen in het derde kwartaal van 2021 starten en zullen naar verwachting opgeleverd worden in het vierde kwartaal van 2022.

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Aedifica breidt haar zorgvastgoedportefeuille in Nederland verder uit en investeert ca. 11,5 miljoen € in de bouw van een zorgsite in Almere. Deze overeenkomst luidt bovendien de samenwerking in met twee nieuwe exploitanten, Amado Zorg en Stichting Pinahuis, waardoor we ons huurdersbestand verder diversifiëren.”

Eric Scheijgrond, Country Manager van Aedifica Nederland, voegt daaraan toe: “Deze zorglocatie zal een nieuw thuis bieden aan 40 ouderen met hoge zorgbehoeften en 12 jongeren met een beperking. Door de unieke samenstelling van ouderen en jongeren op het landgoed De Volder Staete is dit een mooi voorbeeld van vernieuwing in het zorglandschap. Bij het ontwerp is er speciale aandacht besteed aan de milieunormen en de energie-efficiëntie van het gebouw. Het project zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 worden opgeleverd.”

Beschrijving van de transactie

Op 6 juli 2021 heeft Aedifica Nederland 4 BV de eigendom van de grondpositie verworven. De conventionele aanschaffingswaarde bedraagt ca. 1,5 miljoen €. Aedifica voorziet een budget van ca. 10 miljoen € voor de nieuwbouwwerken. De totale investering3 van Aedifica zal op termijn dus ca. 11,5 miljoen € bedragen.

Beschrijving van de uitbaters en de huurovereenkomsten

De Volder Staete Almere zal worden uitgebaat door Amado Zorg en Stichting Pinahuis. Amado Zorg is een Nederlandse private zorgaanbieder die sinds 2015 actief is in de seniorenzorgsector en gespecialiseerd is in hoogwaardige dementiezorg. Amado Zorg is een familiebedrijf dat momenteel 2 zorgvilla’s uitbaat en kwalitatieve zorg levert aan 35 residenten (75 residenten na opening van de Almere zorgvilla).

Amado Zorg biedt een antwoord op de groeiende vraag naar kleinschalige ouderenzorg in Flevoland en de Noordoostpolder. Stichting Pinahuis is een non-profit organisatie die sinds 2019 actief is en waarvan het doel is om kinderen met een verstandelijke beperking een veilig thuis te bieden. Dit project zal het eerste “purposebuilt” woonzorggebouw van Stichting Pinahuis zijn. Op basis van voorinschrijvingen verwacht Stichting Pinahuis reeds bij de oplevering van het nieuwe zorggebouw een volledige bezetting te realiseren. Dit toont aan dat er een grote vraag (en te weinig aanbod) is naar zulke woonzorgvoorzieningen in Nederland. De zorgsite zal verhuurd worden op basis van twee nieuwe, niet-opzegbare triple net huurovereenkomsten met een looptijd van 25 jaar. Het initiële nettohuurrendement zal na oplevering van de werken ca. 5,5% bedragen.

Lees het persbericht op aedifica.be

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud