shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Oplevering van 5 ontwikkelingsprojecten

- Oplevering van 5 ontwikkelingsprojecten in Nederland en Finland - Totale investering: ca. 36 miljoen € - Initieel nettohuurrendement: ca. 6% - Totale capaciteit: 191 bewoners & 270 kinderen - Uitvoering van de eerste fase van de tweede raamovereenkomst met Specht Gruppe: bouw van vijf zorgcampussen in Duitsland - Totale investering: ca. 78 miljoen € - Initieel nettohuurrendement: ca. 5% - Totale capaciteit: 459 eenheden

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Aedifica heeft 5 ontwikkeling- en uitbreidingsprojecten opgeleverd in Nederland en Finland voor een totaalbedrag van 36 miljoen €. Deze gloednieuwe zorggebouwen werden specifiek afgestemd op het verlenen van ouderenzorg, gehandicaptenzorg en kinderdagopvang. De projecten in Finland werden ontworpen en ontwikkeld door Hoivatilat. We zijn ook verheugd te kunnen starten met de uitvoering van de eerst fase van Aedifica’s tweede raamovereenkomst met Specht Gruppe die in september 2020 werd ondertekend. We investeren ca. 78 miljoen € in de ontwikkeling van 5 zorgcampussen die ca. 460 bewoners zullen verwelkomen. We kijken ernaar uit om samen met onze lokale teams en Specht Gruppe verder te blijven ontwikkelen en investeren in futureproof zorgvastgoed.”

1. Oplevering van 5 ontwikkelingsprojecten in Nederland en Finland

In juni en juli 2021 werden 5 ontwikkelingsprojecten in Nederland en Finland opgeleverd voor een totaalbedrag van 36 miljoen €. Alle projecten in Finland werden ontworpen en ontwikkeld door Hoivatilat.Op 15 juni 2021 werd Nieuw Heerenhage in Heerenveen (50.000 inwoners, provincie Friesland) opgeleverd. De site is specifiek afgestemd op de noden van senioren die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag en biedt plaats aan 126 bewoners. Het gebouw wordt uitgebaat door Stichting Rendant, een Nederlandse not-for-profit organisatie met ruim 50 jaar ervaring op het gebied van ouderenzorg. Aedifica’s totale investering bedraagt ca. 22 miljoen € (ca. 2 miljoen € voor de grondpositie en ca. 20 miljoen € voor de werken). De site wordt verhuurd op basis van een nieuwe niet-opzegbare triple net huurovereenkomst met een looptijd van 25 jaar. Het initiële nettohuurrendement bedraagt ca. 5,5%.
Service community Lohja Sahapiha in Lohja (46.000 inwoners) werd opgeleverd op 30 juni 2021. De service community omvat een woonzorgcentrum dat plaats biedt aan 50 ouderen met hoge zorgbehoeften en een kinderdagverblijf waar dagelijks tot 60 kinderen worden opgevangen. Het woonzorgcentrum wordt uitgebaat door Attendo, de grootste private zorgverlener in Noord-Europa die beschikt over bijna 40 jaar ervaring en momenteel ca. 13.000 bedden exploiteert. De groep is thans uitbater van 25 Aedifica-sites. Het kinderdagverblijf wordt uitgebaat door Pilke, een exploitant van kinderdagverblijven die innovatieve onderwijs- en opvangdiensten voor jonge kinderen aanbiedt aan meer dan 10.000 kinderen in meer dan 170 kinderdagverblijven in heel Finland. Pilke exploiteert thans 23 Aedifica-sites. Aedifica’s investering bedraagt ca. 8 miljoen €. De site wordt verhuurd op basis van een nieuwe niet-opzegbare double net huurovereenkomst met een looptijd van 15 jaar.
Kuopion Männistönkatu in Kuopio (118.000 inwoners) werd opgeleverd op 30 juni 2021. Het kinderdagverblijf wordt uitgebaat door de gemeente Kuopio en vangt dagelijks tot 168 kinderen op. Aedifica’s investering bedraagt ca. 5 miljoen €. De site wordt verhuurd op basis van een nieuwe niet-opzegbare double net huurovereenkomst met een looptijd van 15 jaar.
De uitbreiding van het kinderdagverblijf Kuopio Amerikanraitti in Kuopio werd opgeleverd op 15 juli 2021. Door deze uitbreiding kunnen 42 extra kinderen opgevangen worden, waardoor de totale capaciteit van het kinderdagverblijf verhoogd wordt tot 210 kinderen. De site wordt geëxploiteerd door Priimi, een private exploitant die kwalitatieve dagopvang biedt voor kinderen in Finland. Aedifica investeerde ca. 1 miljoen € in deze uitbreiding. De site wordt verhuurd op basis van een nieuwe niet-opzegbare double net huurovereenkomst met een looptijd van 15 jaar.
Lohja Porapojankuja in Lohja werd opgeleverd op 16 juli 2021. Deze kleinschalige zorglocatie is specifiek afgestemd op de noden van personen met een handicap en biedt plaats aan 15 residenten. De site wordt uitgebaat door Aspa, een non-profitorganisatie die veilige woonoplossingen en zorgdiensten biedt aan personen met een handicap en personen die herstellen van geestelijke gezondheidsproblemen. Aedifica’s investering bedraagt ca. 2 miljoen €. De site wordt verhuurd op basis van een nieuwe niet-opzegbare double net huurovereenkomst met een looptijd van 20 jaar.
2. Uitvoering van de 1ste fase van de 2de raamovereenkomst met Specht Gruppe: bouw van 5 zorgcampussen in Duitsland
Op 29 juni 2021 heeft Aedifica de grondpositie verworven waarop de eerste vijf zorgcampussen van de tweede raamovereenkomst met Specht Gruppe zullen worden gebouwd.De zorgcampussen hebben een goede ligging in residentiële wijken in Twistringen, Hamburg, Uetze, Stadtlohn en Fredenbeck. Alle campussen zijn gericht op ouderen met hoge zorgbehoeften (‘Pflegeheim’) en de campussen in Uetze en Stadtlohn zullen ook plaats bieden aan ouderen die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag (seniorenappartementen/‘Betreutes Wohnen’). De gebouwen zullen een totale capaciteit hebben van 459 eenheden. Alle ontwikkelingsprojecten zullen naar verwachting tegen eind 2022 en de zomer van 2023 opgeleverd zijn.
Alle campussen zullen worden opgenomen in een hoofdhuurovereenkomst met een entiteit van Specht Gruppe, maar het is de intentie van beide partijen om de campussen uit te laten baten door een gediversifieerde pool van professionele private en non-profit zorgexploitanten.
Aedifica’s totale investering bedraagt ca. 78 miljoen € (ca. 8 miljoen € voor de grondposities en ca. 70 miljoen € voor de werken). De zorgcampussen zullen worden verhuurd op basis van niet-opzegbare huurovereenkomsten met een looptijd van 30 jaar. Het onderhoud van de sites wordt afgedekt door een triple net garantie van 15 jaar. Na oplevering van de bouwwerken zal het initiële brutohuurrendement van de portefeuille ca. 5% bedragen.

 

Lees hier het volledige persbericht.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud