shareholder

Ageas kent achtergestelde lening toe aan AG Insurance

©BELGA

Vandaag kondigt Ageas aan dat het een achtergestelde lening van EUR 225 miljoen toekent aan zijn Belgische dochtervennootschap AG Insurance, als een gedeeltelijke vervanging van de achtergestelde eeuwigdurende obligaties met een veranderlijke vaste rentevoet (Fixed Rate Reset Perpetual Subordinated Notes) ter waarde van USD 550 miljoen die AG Insurance terugbetaalde op 21 maart 2019.

De lening, die onder Solvency II kwalificeert als Tier 2 kapitaal bij AG Insurance met vervaldag in 2049 en een eerste terugbetalingsdatum in 2029, wordt uitgegeven tegen een effectief rendement van 3,46% en een vaste rentevoet tot de eerste terugbetalingsdatum van 3,25%.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met een erfgoed dat zich uitstrekt over een periode van bijna 200 jaar. Ze biedt levens- en niet-levensverzekeringsproducten aan particulieren en bedrijfsklanten die speciaal ontwikkeld zijn om een antwoord te bieden op hun specifieke noden, zowel vandaag is in de toekomst. Als een van de grotere Europese verzekeraars richt Ageas zich op Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het belangrijkste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. Ageas heeft succesvolle verzekeringsondernemingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen, die functioneren via een combinatie van 100% dochterondernemingen en langetermijnsamenwerkingen met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs. In de landen waar het actief is, behoort Ageas tot de marktleiders. De onderneming heeft een personeelsbestand van meer dan 45.000 mensen en rapporteerde in 2018 een jaarinstroom van 34 miljard (alle cijfers op 100%)

Advertentie
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie