shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Ageas kondigt een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen aan

Ageas kondigt vandaag aan dat de Raad van Bestuur heeft beslist een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen te starten voor EUR 150 miljoen. Dit op basis van de goedkeuring verleend door de aandeelhouders in mei 2021. Ageas zal het inkoopprogramma op 1 september 2021 starten voor een periode ten laatste eindigend op 29 juli 2022.

Het programma dat in lijn is met de financiële doelstellingen van de Groep onder de Connect21 strategie, zal worden uitgevoerd in overeenstemming met de hoogst gangbare standaard in de industrie en conform de van toepassing zijnde regelgeving. Ageas zal met dit doel een onafhankelijke broker mandateren om het programma uit te voeren door middel van open markt inkoop op Euronext Brussel.

De teruggekochte aandelen zullen worden aangehouden als eigen aandelen. Ageas heeft de intentie zijn aandeelhouders voor te stellen deze aandelen te vernietigen, uitgezonderd het aantal aandelen dat nodig is voor aandelenplannen toegekend aan het senior management. Het inkoopprogramma van eigen aandelen zal geen effect hebben op de solvabiliteitspositie van de verzekeringsactiviteiten.

Advertentie

Ageas zal de markt in lijn met de van toepassing zijnde regelgeving blijven informeren over de vooruitgang van het programma.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen.Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt zo’n 45.000 werknemers en in 2020 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

 

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie