shareholder

Ageas plaatst met succes EUR 500 miljoen aan Tier 2 Notes

Ageas SA/NV plaatste vandaag met succes schuldeffecten in de vorm van Subordinated Fixed to Floating Rate Notes (de “Notes”) voor een bedrag van EUR 500 miljoen, met vervaldag in november 2051 en eerste call date in 2031.

De Notes zullen uitgegeven worden in coupures van EUR 100.000 met een vaste couponrente van 1,875 % die jaarlijks betaalbaar is tot de eerste call date (24 november 2031). Vanaf de eerste call date zal de coupon driemaandelijks betaalbaar zijn tegen een 3-maand Euribor variabele rente vermeerderd met een initiële kredietspread en een step-up van 100 basispunten.

De Notes zullen in aanmerking komen als Tier 2-kapitaal voor zowel Ageas Groep als ageas SA/NV volgens de Europese kapitaalvereisten voor verzekeraars onder Solvency II en krijgen een rating van A- bij Standard & Poor’s en BBB+ bij Fitch. Er werd een aanvraag ingediend om de Notes op te nemen op de officiële lijst en toegelaten te worden tot de verhandeling op de gereglementeerde markt van de Luxemburgse beurs. Er wordt verwacht dat ze uitgegeven zullen worden op 24 november 2020.

De netto-opbrengsten van de uitgifte van de Notes zullen gebruikt worden voor algemene bedrijfsdoeleinden, om de kapitaalstructuur te optimaliseren en de solvabiliteit van Ageas Groep en haar operationele dochterondernemingen te versterken.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 45.000 werknemers en in 2019 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Lees hier het volledige persbericht.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie