shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Ageas rating verhoogd door Fitch tot ‘AA-'; Outlook ‘Stable'

Fitch Ratings heeft zijn ‘Insurer Financial Strength’ rating voor ageas SA/NV, AG Insurance en Ageas Insurance Limited verhoogd van 'A+' (Strong) naar 'AA-' met alle rating outlooks ‘Stable’.

De verhoging weerspiegelt de aangehouden uitstekende financiële prestatie en de zeer sterke kapitalisatie van de Groep ondanks ongunstige en volatiele business- en kapitaalmarktomstandigheden als gevolg van de coronaviruspandemie. De ratings weerspiegelen ook de lage leverage en het zeer sterke activiteitenprofiel van Ageas.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen.Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt zo’n 45.000 werknemers en in 2020 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie