shareholder

Ageas rondt de verwerving af van een bijkomend belang in zijn Indische levensverzekering joint venture

Op 6 augustus kondigde Ageas aan dat het een overeenkomst sloot met IDBI Bank om een bijkomend belang van 23% te verwerven in de Indische levensverzekering joint venture IDBI Federal Life Insurance Company Ltd. (IFLIC). Ageas maakt vandaag bekend dat alle wettelijke goedkeuringen zijn verkregen en dat de transactie is afgerond.

Via deze transactie verhoogt Ageas zijn belang in IFLIC tot 49% en wordt het de grootste aandeelhouder in de joint venture, die de Groep samen runt met IDBI Bank en Federal Bank.

Ageas verwerft het bijkomende belang van 23% voor een bedrag van INR 5,1 miljard (EUR 56,4 miljoen). De transactie verlaagt de solvabiliteitspositie van de Groep met 1 procentpunt.

Volgend op de transactie werd de Indische joint venture omgedoopt tot Ageas Federal Life Insurance Company.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met een erfgoed dat zich uitstrekt over een periode van bijna 200 jaar. Ze biedt levens- en niet-levensverzekeringsproducten aan particulieren en bedrijfsklanten die speciaal ontwikkeld zijn om een antwoord te bieden op hun specifieke noden, zowel vandaag is in de toekomst. Ageas, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 45.000 werknemers en in 2019 bedroeg het premie-inkomen ruim EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Lees hier het volledige persbericht.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie