shareholder

Ageas stelt PwC aan als auditor

©Ageas

Ageas kondigt aan dat de Raad van Bestuur van ageas SA/NV op de Jaarlijkse Algemene Vergadering die zal worden gehouden op 16 mei 2018, aan zijn aandeelhouders zal voorstellen om PwC Bedrijfsrevisoren/Réviseurs d'entreprises aan te stellen als nieuwe auditor, voor de verplichte termijn van drie jaar, met ingang vanaf het boekjaar 2018.

Deze benoeming is het resultaat van een openbare aanbesteding en een grondige selectieprocedure, waarop het Audit Committee heeft toegezien. Dit proces beantwoordt aan de EU-regelgeving en de principes van goed deugdelijk bestuur. Het benoemingsvoorstel ligt in het verlengde van de beslissingen van de Raden van Bestuur van de operationele entiteiten van Ageas in het VK, België en Portugal, waar PwC eveneens werd benoemd als auditor.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als zakelijke klanten Levens- en Niet-levensverzekeringsproducten die zijn ontworpen om aan hun specifieke behoeftes te voldoen. Vandaag én in de toekomst. Ageas is een van de grootste verzekeraars in Europa en is voornamelijk actief in Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. Via een combinatie van 100% dochterondernemingen en langetermijnpartnerschappen met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas succesvol actief in verzekeringsactiviteiten in België, het VK, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. In de meeste landen waar het actief is, behoort Ageas tot de marktleiders. Ageas telt meer dan 40.000 werknemers en de kapitaalinstromen bedroegen in 2016 ongeveer EUR 32 miljard (alle cijfers aan 100%).

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud